Pellanet

Απλοποιούνται οι διαδικασίες εγγραφής των μαθητών στα σχολεία από τoν Σεπτέμβριο

Την απλοποίηση των διαδικασιών εγγραφής των μαθητών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση από την ερχόμενη σχολική χρονιά, με την κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών δημοτολογίου, ανακοίνωσαν οι ηγεσίες των υπουργείων Παιδείας και Εσωτερικών, σε κοινή συνέντευξη Τύπου.

Η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών είναι πλέον εφικτή μέσω της διασύνδεσης του Εθνικού Δημοτολογίου με το πληροφοριακό σύστημα των σχολείων, "My School".

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης ανέφερε ότι με αυτόν τον τρόπο «θα γίνει πολύ πιο εύκολη η ζωή των καθηγητών. αλλά και των γονέων» και υπογράμμισε ότι θα σημαίνει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Ο κ. Φίλης προσέθεσε ότι μελετώνται και άλλοι τρόποι εξοικονόμησης χρόνου και κόστους για να λειτουργούν απερίσπαστα τα σχολεία, αναφέροντας για παράδειγμα τον τρόπο καταγραφής απουσιών. «Θα είναι ένα μέτρο που θα βοηθά και τους γονείς να έχουν άμεση αντίληψη και πληροφόρηση για την πρόοδο των παιδιών και τους εκπαιδευτικούς να μην καταναλώνουν άσκοπα χρόνο εις βάρος του έργου τους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Μεγάλη ικανοποίηση εξέφρασε, με τη σειρά του, και ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος τόνισε ότι «γίνεται το πρώτο βήμα για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, ενός προγράμματος που έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια». Παράλληλα, ανέφερε ότι μέλημα του υπουργείου Εσωτερικών είναι η διασύνδεση όλων των προγραμμάτων του υπουργείου για να απαλλαχθεί το Δημόσιο από «εκατομμύρια εργατοώρες, βεβαιώσεις, έγγραφα».

«Μικρό, αλλά σημαντικό πρώτο βήμα για να χτυπηθεί μια μεγάλη γάγγραινα που λέγεται γραφειοκρατία», χαρακτήρισε τη νέα διαδικασία ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας.

Σημειώνεται ότι η κατάργηση προσκόμισης πιστοποιητικών θα αφορά μόνο τα δημόσια σχολεία για αρχή, ωστόσο, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα εξεταστεί και η καταχώρηση των ιδιωτικών σχολείων.

Δημοσιεύτηκε στις 6 Απριλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027