Pellanet

ΑΠΘ: Κινητοποίηση φοιτητών και συλλόγου εργαζομένων έξω από το κτίριο Διοίκησης

Κινητοποίηση έξω από το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν συνδικαλιστικά όργανα διοικητικών υπαλλήλων του ιδρύματος και φοιτητές.

Η διαμαρτυρία των εργαζομένων αφορούσε τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας εργολαβικού υπαλλήλου του τεχνικού συνεργείου και εκπρόσωποι του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού συναντήθηκαν με τον αντιπρύτανη Διοικητικών Υπηρεσιών.

Περαιτέρω, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού διαμαρτυρήθηκε για τα μέτρα ασφαλείας στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, τα οποία είχαν ενταθεί μετά και την καταδρομική επίθεση που είχαν πραγματοποιήσει κουκουλοφόροι σε έξι ορόφους του. Ο Σύλλογος ζητεί να παραμένουν και οι 8 πόρτες εξόδου του κτιρίου ανοιχτές, για λόγους ασφαλούς διαφυγής των εργαζομένων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Κουρμούλης παρότρυνε «οι πρυτανικές αρχές να σταθμίσουν τις υπηρεσιακές και επιχειρησιακές ανάγκες με την ανάγκη προστασίας της ανθρώπινης ζωής». Γνωστοποίησε δε την πρόθεση «να απευθυνθούμε στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους». Σε ό,τι αφορά τον έλεγχο των υγειονομικών εγγράφων, ο κ. Κουρμούλης παρατήρησε πως θα μπορούσε να γίνεται από κεντρική είσοδο του Κτιρίου Διοίκησης, όπως συμβαίνει τώρα, και οι υπόλοιπες πόρτες να παραμένουν ανοιχτές μόνο για την έξοδο με τοποθέτηση κατάλληλου μηχανισμού.

Από την πλευρά τους, οι φοιτητές ανέφεραν ότι «οι πρυτανικές αρχές μαζί με την κυβέρνηση βρίσκονται σε μία διαρκή ετοιμότητα προκειμένου να απολύσουν εργαζομένους, να βάλουν τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ, παρά να πάρουν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας».

Σημειώνεται ότι η κατάληψη που είχε γίνει, χθες το πρωί, στις γραμματείες της Σχολής Θετικών Επιστημών, ως αντίδραση στην αστυνομική επιχείρηση που προηγήθηκε την ίδια μέρα έληξε με την αποχώρηση των ατόμων μέσα από τα γραφεία, ενώ ζημιές δεν καταγράφηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr

 

Δημοσιεύτηκε στις 13 Ιανουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:45 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ¨ΤΣΟΥΦΛΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ¨»

17:18 - «Εκπαιδευτικές δράσεις εκτός σχολικής μονάδας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» άρθρο με την άποψή του Ηλία Διαμαντόπουλου

10:15 - Ο «τολμηρός Μάριος» από τη Νέα Πέλλα στην πρώτη του παράσταση

14:54 - Δ.Α.Ο.Ε.: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις οικιών σε περιοχές των Νομών Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Πιερίας και Χαλκιδικής

14:46 - ΄΄Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ΄΄

14:43 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ (ΣΥΝΑΞΙΣ) ΠΑΝΤΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ Ι. ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

14:41 - «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ Β’ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ»

14:21 - Δήμος Πέλλας: Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το «Δρόμο Θυσίας Γιαννιτσών 2026»

14:17 - “Ο ΑΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ” – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΡΙΖΟΧΩΡΙ

13:16 - Άμεσα συνελήφθησαν 2 άτομα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν άνδρα στην πόλη των Σερρών