Pellanet

ΑΠΘ: Σάρωσαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής στον μεγαλύτερο διαγωνισμό εικονικής δίκης διεθνούς δικαίου

Στον διεθνή τελικό του μεγαλύτερου παγκοσμίως διαγωνισμού Εικονικής Δίκης Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου προκρίθηκε ομάδα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Οι φοιτήτριες Ελένη Μπιτζίκα (4ο έτος), Αγγελική Τοσούνογλου (3ο έτος) και ο φοιτητής Χρήστος Ζώης (6ο έτος) κατέκτησαν το βραβείο για το καλύτερο δικόγραφο στον εθνικό γύρο του Διεθνούς Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης στο Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο «Philip C. Jessup International Law Moot Court», που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου 2020, και θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στη διεθνή τελική φάση του, που θα διεξαχθεί στην Ουάσινγκτον (ΗΠΑ), από τις 12 ως τις 18 Απριλίου 2020.

Συμμετέχουν πάνω από 700 πανεπιστήμια παγκοσμίως

Ο συγκεκριμένος διεθνής διαγωνισμός διεξάγεται εδώ και πενήντα έτη με τη συμμετοχή περισσότερων των 700 Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο. Την ομάδα προπονούν ο Δρ. Ιωάννης Ναζίρης, Διδάσκων στο Τμήμα Νομικής του ΑΠΘ, και ο Βασίλης Περγαντής, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ. Ακαδημαϊκοί υπεύθυνοι είναι οι Επίκουροι Καθηγητές του Τμήματος Νομικής του ΑΠΘ Μιλτιάδης Σαρηγιαννίδης και Βασίλης Περγαντής.

 

 

 

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Φεβρουαρίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ