Pellanet

Αργεί η ανάκαμψη

Στο συμπέρασμα ότι η κρίση στην αγορά ακινήτων θα διαρκέσει ως το 2012 καταλήγει έρευνα του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την κτηματαγορά, η οποία αποτυπώνει τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς από όλη την Ελλάδα.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία παρουσιάζει Το Βήμα της Κυριακής, το 61,6% (αθροιστικά) των ειδικών της κτηματαγοράς εκτιμά ότι η κρίση θα διαρκέσει από ένα ως τρία χρόνια.
Στον αντίποδα μόλις το 8,8% εκτιμά ότι η κρίση στην αγορά κατοικίας θα διαρκέσει λιγότερο από έξι μήνες.
Αυτή η εκτίμηση δεν είναι και πολύ μακριά από αντίστοιχη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), σύμφωνα με την οποία «η μέση διάρκεια της κρίσης στις τιμές των ακινήτων είναι τεσσεράμισι χρόνια και η μείωση της αξίας φτάνει το 30%».
Πάντως, ενώ εξακολουθεί να υπάρχει σημαντικό πλεόνασμα απούλητων νεόδμητων διαμερισμάτων, φαίνονται τα πρώτα σημάδια βελτίωσης του κλίματος στην αγορά, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι έχει έλθει η ανάκαμψη: Απλώς το κλίμα σταμάτησε να επιδεινώνεται.

Δημοσιεύτηκε στις 20 Ιουλίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27