Pellanet

Αθήνα-Θεσσαλονίκη σε 3,5 ώρες: «Πρεμιέρα» στα εγκαίνια της ΔΕΘ για το «ασημένιο βέλος»

Στις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, θα κάνει το… ντεμπούτο του το «ασημένιο βέλος», το τρένο που θα πραγματοποιεί μελλοντικά το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη και για το οποίο δεν θα χρειάζεται παρά μόνον τρεισίμιση ώρες.

Tο "Frecciargento ETR 485", όπως ονομάζεται, συμβολίζει τη νέα εποχή για τον ελληνικό σιδηρόδρομο και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να ξεκινήσει το ταξίδι του από την Ιταλία, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, η οποία θα είναι η αφετηρία του για τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγιατην επόμενη εβδομάδα.

Πριν την πρώτη του εμφάνιση, στις 8 Σεπτεμβρίου, το «ασημένιο βέλος» θα κάνει τουλάχιστον τέσσερα δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του σιδηροδρομικού δικτύου Θεσσαλονίκης-Κατερίνης, αναπτύσσοντας ταχύτητες που θα φτάνουν ως και τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Tο "Frecciargento ETR 485", διαθέτει εννέα βαγόνια, με χωρητικότητα περίπου 480 θέσεων και μετά την επίσημη παρουσίασή του στη ΔΕΘ, θα επιστρέψει στην Ιταλία όπου θα παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο, που θα επιτρέψουν την μόνιμη παρουσία του στις ράγες.

Τα απαραίτητα έργα ηλεκτροκίνησης και οι δοκιμές στα συστήματα ασφαλείας αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2019 και το «ασημένιο βέλος» θα αρχίσει τα δρομολόγιά του στη γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη για τα οποία θα χρειάζεται τρεις ώρες και 20 λεπτά.

Δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

14:44 - Κάλεσμα προς όλους τους εθελοντές αιμοδότες

14:23 - Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός Μουσική εγκατάσταση Πόλεμος και «Ειρήνη;» 5, 6 Αυγούστου 2026 | Αρχαία Έδεσσα, Αρχαιολογικός Χώρος Λόγγου

14:19 - Τοποθέτηση Λάκη Βασιλειάδη για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Σε τέτοιες κορυφαίες θεσμικές διαδικασίες υπάρχει μόνο η ευθύνη απέναντι στις επόμενες γενιές»

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+