Pellanet

Αυξάνεται η ένταση για τα hotspot

Την ώρα που ο υπουργός Αμύνης διεμήνυε ότι «τα hotspot θα είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου», σε Σχιστό, Κω και Διαβατά οι διαμαρτυρίες των πολιτών αυξάνονται συνεχώς και η κατάσταση χαρακτηρίζεται «ηλεκτρισμένη».

Ο υπουργός Άμυνας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ζήτησε από τους κατοίκους των περιοχών που αντιδρούν στη δημιουργία των hotspot να καταθέσουν κοινή πρόταση για το χώρο μετεγκατάστασης, ενώ πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σταματήσουν οι εργασίες, γιατί αποτελούν μέρος των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα για ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις κατοίκων σε Σχιστό, Κω αλλά και στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της πρόθεσης της κυβέρνησης να δημιουργήσει εκεί hotspot και κέντρα φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες.

Από το πρωί της Δευτέρας στο Σχιστό είναι σε εξέλιξη δύο πορείες διαμαρτυρίας, μια υπέρ και μια κατά των hotspot, ενώ συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν κάτοικοι των Διαβατών, εκφράζοντας κάθετα την αντίθεσή τους στη μετατροπή του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά σε κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Εξάλλου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο επισκέφθηκε το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά.

Ο κ. Φάμελλος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ θα επικοινωνήσει με τις τοπικές κοινωνίες, με την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πληροφόρηση ως προς το τι ακριβώς θα γίνει στην περιοχή. Είπε επίσης ότι οι πρόσφυγες θα μένουν στο εν λόγω κέντρο φιλοξενίας για τρεις ημέρες και θα πρόκειται για οικογένειες.

Στο μεταξύ, ο Ηλίας Διαμαντόπουλος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής των κατοίκων των Διαβατών, ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ότι «οι πολίτες που φαίνονται σε βίντεο να καταστρέφουν τον φράχτη του υπό κατασκευή κέντρου φιλοξενίας προσφύγων δεν είναι κάτοικοι των Διαβατών και δεν τους γνωρίζει κανένας στην περιοχή».

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: kathimerini.gr

Δημοσιεύτηκε στις 8 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027