Pellanet

Αυτοί είναι οι ήρωες πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στην Κάρυστο -Ανασύρθηκαν νεκροί

Νεκροί ανασύρθηκαν οι δύο πιλότοι του Canadair που κατέπεσε στον Πλατανιστό Εύβοιας επιχειρώντας να σβήσει την πυρκαγιά.

Πρόκειται για τον κυβερνήτη, Σμηναγό Χρήστο Μουλά, 34 ετών και τον συγκυβερνήτη, ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών.

Τριήμερο εθνικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις
Mε απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, το οποίο επιχειρούσε στην Εύβοια.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε σχετικά με την απώλεια ζωής των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215, στην Εύβοια:

«Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουλίου, 2023


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026

13:33 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ_ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ_ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ