Pellanet

Διεθνής κατακραυγή για το δημοψήφισμα από Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ

Μέρκελ σε Παπανδρέου: «Κατανοώ τις εξελίξεις στην Ελλάδα» GA_googleFillSlot('ROS_In_300x100_A')
Για... εξηγήσεις καλείται ο κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση των 20 περισσότερο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη που διεξάγεται από αύριο στις Κάννες της Γαλλίας, όπως άφησε να εννοηθεί εμμέσως πλην σαφώς ο πρόεδρος της Γαλλίας κ. Νικολά Σαρκοζί.

Σε δήλωση που έκανε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο κ. Σαρκοζί αναφέρθηκε αποκλειστικά στο ελληνικό πρόβλημα.

«Το σχέδιο διάσωσης της ζώνης του ευρώ που εγκρίθηκε την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες είναι ο μόνος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού χρέους» ήταν μία από τις προσεκτικά επιλεγμένες φράσεις που χρησιμοποίησεο πρόεδρος της Γαλλίας. Είχε προηγηθεί συνάντηση του κ. Σαρκοζί με τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης του Φρανσουά Φιγιόν.

Σύμφωνα με όσα υπογράμμισε ο κ. Σαρκοζί, στο δείπνο που ο ίδιος και η κυρία Άνγκελα Μέρκελ θα έχουν εκτάκτως το βράδυ της Τετάρτης στις Κάννες με τον κ. Παπανδρέου "θα εξεταστούν οι προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι δεσμεύσεις που ελήφθησαν θα μπορούσαν να διατηρηθούν».

Δημοσιεύτηκε στις 1 Νοεμβρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

13:11 - Δυο φρέσκα πρόσωπα μπαίνουν στον πολιτικό διάλογο στο Δήμο Πέλλας 

17:08 - «ΧΕΛΙΔΟΝΙΣΜΑΤΑ 2026»

16:46 - Κέντρο Καινοτομίας στην Πέλλα, αλλά ποιος θα αναδείξει τον τόπο;

13:15 - Το αγκάθι του Χριστού σιωπηλός μάρτυρας του Γολγοθά στον Αλιάκμονα

17:30 - Έναρξη Δημόσιας Διαβούλευσης για τις Περιοχές Natura 2000

17:28 - Το δημογραφικό ζήτημα στο επίκεντρο του νέου τεύχους του Περιοδικού της Βουλής

17:24 - Τις νέες ευρωπαϊκές στρατηγικές για τα λιμάνια, τη ναυτιλία και τη ναυπηγική βιομηχανία παρουσίασε ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Απόστολος Τζιτζικώστας – «Εδραιώνουμε την Ευρώπη ως την κορυφαία πλωτή ήπειρο»

17:21 - Εργασίες συντήρησης πρασίνου στη Νέα Εθνική Οδό   Θεσσαλονίκης- Έδεσσας (Παράκαμψη Παραλίμνης) από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

17:17 - Συνελήφθη ανήλικος στην Κατερίνη για παραχάραξη νομισμάτων και διακίνηση καρτών ΑΤΜ – κλώνων, καθώς και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

13:42 - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συμμετοχή επιχειρήσεων στη διεθνή έκθεση TUTTOFOOD 2026