Pellanet

Δικαίωση των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών μετά από τις Παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ

Μετά από έναν διαρκή και επίμονο αγώνα που ξεκίνησε από το προηγούμενο έτος, το Κίνημα ΝΙΚΗ κατάφερε να φέρει στο προσκήνιο τα αιτήματα των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών —γονέων ΑμεΑ, πολυτέκνων και άλλων ευπαθών ομάδων— μέσω συνεχών παρεμβάσεων, επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή και εμπεριστατωμένων υπομνημάτων.

Ο Βουλευτής Αχαΐας της ΝΙΚΗΣ, κ. Ανδρέας Τσιρώνης, έλαβε πρόσφατα διαβεβαιώσεις από το γραφείο της Υπουργού Παιδείας ότι τα αιτήματα αυτών των εκπαιδευτικών θα συμπεριληφθούν στη διαβούλευση του επερχόμενου νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια πρώτη ουσιαστική δικαίωση για τους εκπαιδευτικούς αυτούς, οι οποίοι σηκώνουν καθημερινά ένα δυσανάλογο κοινωνικό και οικογενειακό βάρος.

Σε μια πολιτική συγκυρία όπου η εκπαίδευση και οι λειτουργοί της συχνά απαξιώνονται, οι παρεμβάσεις της ΝΙΚΗΣ κατέστησαν ορατούς εκείνους που αγωνίζονται σιωπηλά και με αξιοπρέπεια.

Το Κίνημά μας θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και να διεκδικεί τη θεσμοθέτηση όλων των αναγκαίων ρυθμίσεων για την πλήρη αναγνώριση των δικαιωμάτων των Εκπαιδευτικών Ειδικών Κατηγοριών.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα:

Η ΝΙΚΗ θα παραμείνει σταθερά στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης κάθε εκπαιδευτικού που παλεύει για το δίκαιο, το ανθρώπινο και το αξιοπρεπές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα για μια παιδεία με πρόσωπο και ψυχή, για μια πραγματικά ανθρώπινη κοινωνία.

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:58 - 28 Φεβρουαρίου 2026 – «Δεν έχω οξυγόνο» …ακόμη

16:29 - Συνελήφθησαν 3 άτομα στην Πέλλα που προσπάθησαν να εξαπατήσουν ημεδαπό άνδρα

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ