Pellanet

Δίκη Λιγνάδη: Διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου

Η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη διεκόπη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας και αποφάσισε να δώσει διακοπή στη δίκη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος, ο οποίος εκπροσωπεί δύο από τους τέσσερις καταγγέλοντες ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης της υποστήριξης της κατηγορίας (πολιτική αγωγή), ενώ η δικηγόρος των άλλων δύο, Μαρία Κουρτέση, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στους κανόνες της δίκης.

«Διαφωνούμε με το αίτημα διακοπής», είπε ο Γιάννης Βλάχος και συνέχισε: «Όσες διακοπές και να δωθούν, σε επόμενη θα έχει πάλι πρόβλημα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Ουσιαστικά πρόκειται για αίτημα αναβολής. Εάν ο κύριος κατηγορούμενος επιθυμεί διακαώς να δικαστεί, γιατί από την άλλη κωλυσιεργεί; Ή ξέρει ότι θα καταδικαστεί και θέλει να το παρατείνει ή θέλει να συμπληρωθεί το 18μηνο και να αφεθεί ελεύθερος μεσούσης της δίκης. Ζητούμε να απορριφθεί το αίτημα και να διοριστεί αυτεπαγγέλτως από το δικαστήριο δεύτερος δικηγόρος».

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής τόνισε δε ότι οι καταγγέλοντες και μηνυτές δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πηγαινοέρχονται στο εξωτερικό ούτε να διαμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ξενοδοχείο μέχρι να ολοκληρωθεί η δίκη.

Ο Αλέξης Κούγιας απάντησε ότι η πλευρά Λιγνάδη επιθυμεί διακαώς να πραγματοποιηθεί η δίκη. «Δεν είναι αντικείμενο της δίκης το 18μηνο, αλλά να αποδοθεί δικαιοσύνη. Η δίκη αυτή δεν αφορά την ελληνική κοινωνία, αλλά τον κατηγορούμενο που είναι πρωταγωνιστής αυτού το δράματος και τα θύματα» επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη δίκη που έχουμε βιασθέντα άντρα. Αφορά ένα παγκόσμιο κίνημα για να εδραιωθεί ένα τρίτο φύλο. Δεν πιθανολογούμε την αθωότητα του εντολέα μας, είμαστε σίγουροι για αυτό».

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε η δίκη να διακοπεί πλην όμως να δοθεί σύντομη δικάσιμος.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν ο αδελφός του Δημήτρη Λιγνάδη, Γιάννης Λιγνάδης. Στις θέσεις του ακροατηρίου βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 11 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:27 - Το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου μας αποχαιρετά την Κυριακή το βράδυ

14:23 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

14:21 - Καταγγελία-Εσωτερική διασπορά Covid-19, σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Κιλκίς.

14:17 - Άμεσα συνελήφθη ένα άτομο στην Ημαθία για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

14:16 - “Όταν ο ήλιος σπάει την πέτρα”: Νέο βιβλίο του Νίκου Δημαρά από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία

11:26 - Η Θεσσαλονίκη αγκάλιασε την υποψηφιότητα και την πρόταση ρήξης και ελπίδας του Μιχάλη Κατρίνη

11:24 - ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

10:05 - Θεοδώρα Τζάκρη – Συνάντηση στη Βουλή με αντιπροσωπεία της ΠΟΠΥΣΥΠ

10:00 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Υπουργό Υποδομών για την πορεία του έργου Οδικός Άξονας ΕΟ2 Θεσσαλονίκη- Γιαννιτσά – Έδεσσα

09:28 - Σε εξέλιξη η φωτιά στο όρος Πάικο – Κοντά σε πεδίο βολής του στρατού