Pellanet

Δήμος Αθηναίων: Χωρίς χιόνια το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο -Επιχειρούν 57 συνεργεία

Χωρίς χιόνια είναι πλέον το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο τoυ Δήμου Αθηναίων.

Επιχειρούν 57 συνεργεία του δήμου με 213 εργαζομένους και ειδικά μηχανήματα έργου, καλαθοφόρα και φορτηγά και στα επτά δημοτικά διαμερίσματα για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία και σε όλους τους μικρότερους δρόμους όπου υπάρχουν προβλήματα από την κακοκαιρία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι περιοχές όπου παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε μικρούς δρόμους είναι η Άνω Κυψέλη, το Πολύγωνο, η Νεάπολη και τα όρια του Παγκρατίου με τον Βύρωνα. Εντός της ημέρας, ωστόσο, αναμένεται να έχει γίνει και εκεί ο αποχιονισμός.
Έμφαση στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία

Για τρίτο 24ωρο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δίνεται έμφαση στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και στις εισόδους τους με στόχο την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Οι επιχειρήσεις με καθαρισμό και ρίψη αλατιού συνεχίζονται και σήμερα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ.

Όπως αναφέρει ο δήμος, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, τα συνεργεία του έριξαν 90 τόνους αλάτι στους δρόμους της πρωτεύουσας, ώστε να μη δημιουργηθεί πάγος. Από το πρωί της Δευτέρας έως και χθες τη νύχτα είχαν χρησιμοποιηθεί επιπλέον 150 τόνοι αλατιού.
Οι σημερινές «επιχειρήσεις» των συνεργείων του δήμου Αθηναίων

Οι σημερινές «επιχειρήσεις» των συνεργείων του δήμου ξεκίνησαν από τους Αμπελόκηπους, το Παγκράτι, τα Πατήσια, τα Εξάρχεια και την Κυψέλη, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα από πτώσεις κορμών δέντρων και κλαδιών σε δρόμους, σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ή σε αυτοκίνητα, εξαιτίας του βάρους του χιονιού. Η δημοτική αρχή έχει ήδη δεσμευτεί ότι κάθε δέντρο που έπεσε στην Αθήνα από την επέλαση της κακοκαιρίας, θα αντικατασταθεί, με αρχή την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Επίσης, από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η κακοκαιρία μέχρι και σήμερα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους περίπου 400 ωφελούμενους, (ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, άτομα με κινητικές αναπηρίες), προκειμένου να καλύψει οποιεσδήποτε ανάγκες τους.

Παράλληλα ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν οι δομές του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία των αστέγων. Το Πολυδύναμο Κέντρο του δήμου φιλοξενεί συνολικά 245 άτομα από τα οποία 91 εντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ επιπλέον 37 άτομα φιλοξενούνται σε θερμαινόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας στον Νέο Κόσμο και στην περιοχή της Γκράβας.

Τέλος, τα κλιμάκια Streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να παρέχουν φροντίδα σε όσους, παρά τις προσπάθειές τους, αρνούνται να μεταβούν στις δομές.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιανουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .