Pellanet

Δήμος Δίου-Ολύμπου: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση ύψους 1.275.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή νέου κτιρίου στο χώρο του παλιού σχολείου Πλαταμώνα προκειμένου να στεγαστεί το νηπιαγωγείο της κοινότητας

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η χρηματοδότηση ύψους 1.275.000 ευρώ, μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, για την αναβάθμιση του παλιού σχολικού κτιρίου στον Πλαταμώνα και την κατασκευή νέου κτιρίου, προκειμένου να στεγαστεί εκεί το νηπιαγωγείο της δημοτικής κοινότητας, το οποίο σήμερα συστεγάζεται με το δημοτικό σχολείο Πλαταμώνα. Το νέο υπό κατασκευή κτίριο θα καλύψει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας των υφιστάμενων κτιρίων, προκειμένου να επαναλειτουργήσει το παλιό εκπαιδευτήριο ως νηπιαγωγείο και να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής.

Θα κατασκευαστούν αίθουσες διδασκαλίας, χώρος γραφείου, χώρος ανάπαυσης των νηπίων, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Ταυτόχρονα θα γίνουν εργασίες επισκευής στο παλιό εκπαιδευτήριο ώστε να χρησιμοποιηθούν οι χώροι του για την πλήρωση των αναγκών του νηπιαγωγείου. Στον χώρο του παλιού κτιρίου θα λειτουργεί η κουζίνα, η τραπεζαρία και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, ενώ στα δύο ανεξάρτητα κτίρια θα υπάρχουν τα γραφεία της διοίκησης και οι γενικές αποθήκες. Παράλληλα, σε ακόμη τέσσερις σχολικές μονάδες του Δήμου Δίου-Ολύμπου, συγκεκριμένα στα δημοτικά σχολεία Αγίου Σπυρίδωνα, Βροντούς, Νέας Εφέσου και Πλαταμώνα θα γίνει η κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την εξασφάλιση πρόσβασης και εξυπηρέτηση ατόμων με αναπηρίες, καθώς και μια σειρά αναγκαίων οικοδομικών εργασιών.

Η ανακοίνωση της έγκρισης έγινε από την Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Αθηνά Αηδονά, κατά τη συνάντησή της με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και τους δημάρχους των τριών δήμων της Πιερίας, τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2025. Αναφερόμενος στη σημαντική αυτή εξέλιξη για τη δημοτική κοινότητα του Πλαταμώνα, ο Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Βαγγέλης Γερολιόλιος, σημείωσε «Ένα νέο σχολείο θα προστεθεί στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες της κοινότητας. Η κατασκευή της νέας σχολικής μονάδας θα αποτελεί, για τις γενιές που έρχονται, μία σημαντική παρακαταθήκη. Ευχαριστούμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υποστήριξη και χρηματοδότηση ενός τόσο σημαντικού έργου».

Για την πλήρη και λειτουργική κατασκευή του κτιρίου είχαν συνταχθεί όλες οι απαιτούμενες και προβλεπόμενες μελέτες, όπως η αρχιτεκτονική και στατική μελέτη, μελέτη θέρμανσης και υπολογισμός θερμικών απωλειών, ηλεκτρολογική μελέτη και μελέτες πυροπροστασίας, μελέτες ύδρευσης και αποχέτευσης, κ.α.

Το έργο υποβλήθηκε στο πρόγραμμα Κεντρική Μακεδονία «Ανάπτυξη σύγχρονων, ανθεκτικών και χωρίς αποκλεισμούς εκπαιδευτικών μονάδων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση» με τίτλο πράξης «Κατασκευή νηπιαγωγείου σε υφιστάμενο κτίριο και αναβάθμιση σχολείων στον Δήμο Δίου-Ολύμπου».

Δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου, 2025


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

15:00 - Σε αποκριάτικους ρυθμούς ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

14:53 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόσκληση & πρόγραμμα εορτασμού της 147ης Επετείου της Επανάστασης του Ολύμπου του 1878, το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου 2025 στο Λιτόχωρο

13:38 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: 150 εκατ. ευρώ για την προώθηση της επιχειρηματικότητας στην Πέλλα και τις παραμεθόριες περιοχές.

12:48 - Δήμος Σκύδρας-Δράση ¨ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ¨

13:19 - Γιατί το πρώτο διεθνές νόμισμα λέει «Μακεδόνων» στα ελληνικά; (βουλγαρικό δημοσίευμα)

13:13 - ΔΗΜΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ-Προσκληση για συσταση Ανοιχτου ΔικτΥου Διαβουλευσης και Σχεδιασμου Αγροτικου Τομεα

13:11 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

17:02 - ARGIROS Sold out συναυλία στη ΣΟΦΙΑ – Βουλγαρία

14:28 - Δήμος Έδεσσας-εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σύνδρομο Guillain – Barre (Γκιλέν Μπαρέ)

14:23 - Εξιχνιάστηκε ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που έγινε τον Οκτώβριο του 2017 στη Χαλκιδική