Pellanet

Εφάπαξ η έκτακτη εισφορά για εκατομμύρια φορολογούμενους!

Μπροστά στο ενδεχόμενο να πληρώσουν μια και έξω το χαράτσι για τα εισοδήματα του 2011, βρίσκονται εκατομμύρια φορολογούμενοι, οι οποίοι εν των μεταξύ θα έχουν «στραγγίξει» από τη μηνιαία παρακράτηση της εισφοράς του 2012 κι από την...καταβολή του χαρατσιού για τα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ!
Όλα ξεκινάνε από το ότι για μια ακόμα χρονιά, η άλλοτε ναυαρχίδα του υπουργείου Οικονομικών, το ΚΕΠΥΟ, είναι παντελώς απροετοίμαστο για τις φορολογικές δηλώσεις της χρήσης, ανεξαρτήτως του ότι θα μπορούσε να επιρρίψει κανείς τις ευθύνες στο υπουργείο Οικονομικών που δεν αποφάσισε εγκαίρως για τις όποιες ενδεχόμενες αλλαγές στα βασικά φορολογικά έντυπα.
Κι ενώ θα περίμενε κανείς να δοθούν οι συνήθεις πλέον παρατάσεις στις καταληκτικές προθεσμίες, προκειμένου το ΚΕΠΥΟ να προλάβει να στείλει τα έντυπα των δηλώσεων- μια διαδικασία που μέχρι πριν τρία χρόνια ξεκινούσε στο τέλος του Νοεμβρίου- το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε στο όνομα της απλοποίησης να θέσει ως καταληκτική προθεσμία για όλα τα φυσικά πρόσωπα (ελεύθερους επαγγελματίες, ατομικές επιχειρήσεις, αγρότες, μισθωτούς, συνταξιούχους) τη 15η Ιουνίου, θεωρώντας προφανώς ότι όλοι υποβάλλουν δηλώσεις ηλεκτρονικά κι ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα συνωστισμού στις εφορίες!
Ωστόσο, πέρα από το «έλα να δεις» που αναμένεται να γίνει στις εφορίες -οι οποίες σημειωτέον μειώνονται δραστικά σε αριθμό- ελλοχεύει ο κίνδυνος να μπλοκάρει η διαδικασία της εκκαθάρισης λόγω του τεράστιου όγκου δηλώσεων σε ένα μικρό χρονικό διάστημα.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι όσοι έχουν λαμβάνειν επιστροφή ενδεχομένως θα χρειαστεί να περιμένουν ακόμα περισσότερο για να δουν το χρώμα του χρήματος κι ότι όσοι θα πρέπει να πληρώσουν και φόρο εισοδήματος και έκτακτη εισφορά και Τέλος Επιτηδεύματος, δεν θα έχουν τη δυνατότητα καταβολής σε τρεις δόσεις, αλλά λόγω καθυστέρησης της εκκαθάρισης θα πρέπει να πληρώσουν σε δύο δόσεις ή ακόμα και εφάπαξ!!!
Τα « καλά νέα» από το υπουργείο Οικονομικών δεν σταματάνε, όμως, εδώ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι στο ΚΕΠΥΟ έχουν έτοιμα τα ραβασάκια του ΕΤΑΚ του 2009 και του ΦΑΠ του 2010, αναμένοντας την εντολή του υπουργού Οικονομικών για την αποστολή τους.
Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι εκατομμύρια φορολογούμενοι θα δεχθούν πολλαπλά ηλεκτροσόκ από την εφορία, καθώς θα πρέπει να πληρώνουν μέσω παρακράτησης την εισφορά του 2012, τις δόσεις του Τέλους Ακινήτων του 2012, αλλά και τα χαράτσια επί των ακινήτων για τα προηγούμενα δύο έτη, έχοντας παράλληλα την υποχρέωση να... αποταμιεύσουν για το φόρο εισοδήματος και την εισφορά του 2011, που ενδεχομένως να πληρώσουν μια κι έξω!!!

Δημοσιεύτηκε στις 1 Μαρτίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV