Η νέα δανειακή σύμβαση υπερψηφίστηκε επί της αρχής από 199 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη.
Ωστόσο, την επόμενη μέρα της έγκρισης του νέου μνημονίου το πολιτικό σύστημα δεν θα έχει καμία σχέση με όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.
Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ από την επίσημη γραμμή των κομμάτων τους να υπερψηφίσουν τη συμφωνία της Ελλάδας με την τρόικα, αναγκάζουν τις ηγεσίες των αποκαλούμενων μεγάλων κομμάτων να διαγράψουν τους αμφισβητίες από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.
Ερώτημα είναι τι θα πράξουν τα κόμματα με όσους βουλευτές ψήφισαν παρόντες, ή "ναι επί της αρχής ωστόσο καταψήφισαν επιμέρους άρθρα της νέας δανειακής σύμβασης όπως συνέβη με αρκετούς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Με εικοσιμία απώλειες για τη ΝΔ τελείωσε η ψηφοφορία στην Βουλή για το πακέτο μέτρων της τρόικα.
Εικοσιένα βουλευτές καταψήφισαν, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Μανώλης Κεφαλογιάννης απουσίαζε. Όχι είπαν οι κ.κ.: Έλενα Κουντουρά, Δημήτρης Σταμάτης, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης,Τσαμπίκα Ιατρίδου, Μαργαρίτης Τζίμας, Κώστας Μαρκόπουλος, Κώστας Γκιουλέκας, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Χρήστος Ζώης, Σπύρος Γαληνός, Παναγιώτης Μελάς, Γιώργος Καρασμάνης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Αναστάσιος Καρυπίδης, Μαρία Κόλια, Γιώργος Βαγιωνάς, Ελίζα Βόζενμπεργ, Δερμετζόπουλος Αλέξανδρος. Απών ήταν από την ψηφοφορία ο κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με όσα είπε στην ομιλία του ο κ. Αντώνης Σαμαράς, οι συγκεκριμένοι βουλευτές θα πρέπει να διαγραφούν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ. Όχι είπαν είκοσι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που θα πρέπει επίσης να διαγραφούν από την ΚΟ του κόμματος. Μεταξύ άλλων καταψήφισαν η Βάσω Παπανδρέου, η Λούκα Κατσέλη, ο Βασίλης Τόγιας, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ενώ απείχε ο Χάρης Καστανίδης και οι βουλευτές Λάμπρος Μίχος, Κυριακή Τεκτονίδου, Μαρία Κυριακοπούλου, Ηλίας Θεοδωρίδης και Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος.
Εκτός ΛΑΟΣ τέθηκαν Βορίδης και Γεωργιάδης που αψήφισαν τη γραμμή Καρατζαφέρη
Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2012