Pellanet

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας (14/1/2019) και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16/1/2019), με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις

1. Σήμερα Δευτέρα (14-01-2019) από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Δυτικής και μέχρι το βράδυ της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. Την Τρίτη (15-01-2019) σε περιοχές της Ηπείρου, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), τη Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένιση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
3. Την Τετάρτη (16-01-2019) μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Β. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Αύριο Δευτέρα (14-01-2019) από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Εύβοιας.
2. Την Τρίτη (15-01-2019) από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Γ. Τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα (14-01-2019) στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15-01-2019) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16-01-2019).

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας (14-01-2019), καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά

11:13 - Εργασίες συντήρησης στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κιλκίς, στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Σερρών και στις Επαρχιακές Οδούς 11, 15 και 2 από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

13:07 - Η Κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Κυπριανού στην Πατρίδα Βέροιας (16-23 Μαρτίου 2025)

13:02 - : Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2025

11:41 - Αύριο Σάββατο 8 Μαρτίου στη Λεπτοκαρυά το 7ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

10:35 - Ε.Σ.Α.μεΑ.: 1ο Ογκολογικό Συνέδριο Ομοσπονδίας Καρκινοπαθών Ελλάδος- Κήρυξη εργασιών από τον Ι. Βαρδακαστάνη