Pellanet

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ/ΕΜΚ που ισχύει από το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιανουαρίου 2019 έως και την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019.
Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Δευτέρας (14/1/2019) και από τα βορειοδυτικά μέχρι τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16/1/2019), με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις

1. Σήμερα Δευτέρα (14-01-2019) από τις απογευματινές ώρες, σε περιοχές της Ηπείρου, της Δυτικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο 400 μέτρα) της Δυτικής και μέχρι το βράδυ της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Στερεάς (ενδεικτικό υψόμετρο στα βόρεια 200 και στα νοτιότερα 400 μέτρα) και της Πελοποννήσου (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα).

2. Την Τρίτη (15-01-2019) σε περιοχές της Ηπείρου, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια, ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα), τη Πελοπόννησο (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα) και την Κρήτη, με εξασθένιση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά.
3. Την Τετάρτη (16-01-2019) μέχρι το απόγευμα στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Β. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Αύριο Δευτέρα (14-01-2019) από τις βραδινές ώρες το Ιόνιο και την Πελοπόννησο (κυρίως θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές) και αργά τη νύχτα πρόσκαιρα τα νότια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Εύβοιας.
2. Την Τρίτη (15-01-2019) από τις πρώτες πρωινές ώρες τις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που από αργά το απόγευμα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Γ. Τους θυελλώδεις ανέμους 7 με 8 μποφόρ από τη Δευτέρα (14-01-2019) στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15-01-2019) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 Μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16-01-2019).

Δ. Παγετός θα σημειωθεί το βράδυ της Δευτέρας (14-01-2019), καθώς και την Τρίτη και την Τετάρτη τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όπου στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ολικός.

Δημοσιεύτηκε στις 14 Ιανουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

16:35 - Το πρόγραμμα του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο του Champions League!

16:27 - Όλυμπος: Εντάχθηκε στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO – Ομόφωνη η απόφαση Ο Όλυμπος αναγνωρίστηκε ως φυσικό και πολιτιστικό αγαθό εξέχουσας οικουμενικής αξίας για την ανθρωπότητα

16:18 - ΕΝΟΡΙΑΚΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

16:15 - Εργασίες συντήρησης οδοφωτισμού στην Ενωτική Οδό Σίνδου από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3