Pellanet

Ένοχοι 32 πρόσφυγες και μετανάστες για τα επεισόδια στη Μόρια

Ενόχους έκρινε το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο βορείου Αιγαίου, που συνεδρίασε στη Χίο, 32 πρόσφυγες και μετανάστες, για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος 11 αστυνομικών και απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος 13.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί στα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας στη Λέσβο, στις 18 Ιουλίου 2017.

Το δικαστήριο επέβαλε στον καθένα ποινή φυλάκισης 26 μηνών με τριετή αναστολή. Οι καταδικασθέντες, προφυλακισμένοι από την ημέρα των επεισοδίων, άσκησαν έφεση και αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Η Έδρα έκρινε αθώους τους κατηγορούμενους για τα αδικήματα του εμπρησμού, της αντίστασης κατά της Αρχής και της φθοράς ιδιοκτησίας, δεδομένου ότι δεν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας, που να τα πιστοποιήσει.

Δημοσιεύτηκε στις 30 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27