Pellanet

Επανάληψη της εκλογικής διαδικασίας στο τμήμα απ’ όπου εκλάπη η κάλπη στα Εξάρχεια

Στο εκλογικό τμήμα στα Εξάρχεια όπου εκλάπη η κάλπη η διαδικασία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή, 14 Ιουλίου, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Εσωτερικών. Αργότερα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο.

Στο περιστατικό στα Εξάρχεια αναφέρθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών, σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών. Όπως είπε, υπήρξε ένα περιστατικό, τέσσερα άτομα εισέβαλαν στο 33ο εκλογικό τμήμα, στο 37ο δημοτικό στην οδό Κωλέττη και κρατώντας μια βαριοπούλα προσπάθησαν να σπάσουν την κάλπη. Τελικώς την έκλεψαν.

«Τρία λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, εισέβαλαν οι άγνωστοι και άρπαξαν την κάλπη. Στο τμήμα αυτό θα επαναληφθεί η εκλογική διαδικασία την επόμενη Κυριακή. Παρόμοιο περιστατικό είχε σημειωθεί και το 2012. Αύριο θα επισκεφθώ τον Πρόεδρο της Βουλής», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το χρονικό του συμβάντος

Στο 33ο εκλογικό κέντρο στην οδό Κωλέττη 34 εισέβαλαν τέσσερα άτομα που κρατούσαν βαριοπούλες, έσπασαν την κάλπη και προκάλεσαν υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια πήραν την κάλπη και έφυγαν πετώντας καπνογόνα. Στην περιοχή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών και την εύρεση της κάλπης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι άγνωστοι έβαλαν φωτιά στην κάλπη. Σε περίπτωση που οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, τότε η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να επαναληφθεί στο συγκεκριμένο εκλογικό τμήμα την επόμενη εβδομάδα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις υπό τις οδηγίες του Αστυνομικού Διευθυντή, ο οποίος βρέθηκε στο εν λόγω εκλογικό κέντρο, συνοδεύσαν κάποιους από τους μάρτυρες στα αυτοκίνητά τους.

Παράλληλα, επίθεση εξαπολύθηκε και σε ένα άλλο εκλογικό κέντρο στην περιοχή. Άγνωστοι πέταξαν πέτρες σε εκλογικό κέντρο στη συμβολή των οδών Αραχώβης και Μπενάκη.

Εκείνη την ώρα κουκουλοφόροι και αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν στην Καλλιδρομίου.

Πηγή: cnn.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Ιουλίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ