Pellanet

Επανέναρξη των προγραµµάτων του Οργανισµού Εργατικής Κατοικίας

Από τον Φεβρουάριο θα γίνει η επανέναρξη των προγραµµάτων του Οργανισµού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) που έχουν παγώσει, ενώ εντός των ηµερών θα γίνουν οι ανακοινώσεις για την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη 400.000 ανέργων και άλλων ευπαθών οµάδων για το 2011.
Σε σύσκεψη που έγινε χθες στα γραφεία του ΟΕΚ µε τη συµµετοχή του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλη Κεγκέρογλου, αποφασίστηκε µέχρι τον Ιανουάριο να έχει ολοκληρωθεί ο επαναπροσδιορισµός των δικαιούχων και των κριτηρίων ένταξης στα προγράµµατα αλλά και ο εξορθολογισµός όλων των προγραµµάτων. Επίσης ανακοινώθηκε η καταβολή, στο επόµενο διάστηµα, του επιδόµατος ενοικίου σε όλους τους δικαιούχους που δεν το έχουν λάβει, καθώς και η σταδιακή κάλυψη των υποχρεώσεων του ΟΕΚ για τα δάνεια που είχαν δροµολογηθεί µέχρι 9 Ιουλίου 2010. Ειδικότερα αποφασίστηκαν τα εξής:
Το πλαίσιο και οι βασικοί άξονες της νέ ας πολιτικής στεγαστικής συνδροµής, που στοχεύει στην αποτελεσµατικότερηαξιοποίηση των διαθέσιµων πόρων.
Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αντικειµενικοποίησης των κριτηρίων και εξορθολογισµού όλων των δανειοδοτικών και επιδοµατικών προγραµµάτων µέχρι τον Ιανουάριο. Ο προγραµµατισµός κατασκευής νέων οικισµών µε σύγχρονες προδιαγραφές.
Η σταδιακή δηµοσιοποίηση των προγραµµάτων από το δεύτερο δεκαπενθήµερο του Ιανουαρίου και η επανέναρξή τους από την 1η Φεβρουαρίου 2011.
Η ανάπτυξη του µηχανισµού είσπραξης οφειλών δικαιούχων του ΟΕΚ, σε συνδυασµό µε τη ρύθµιση δανείων που βρίσκονται σε καθυστέρηση αποπληρωµής µε ιδιαίτερη µέριµνα για τους ανέργους.
Η καταβολή στο επόµενοδιάστηµα του επιδόµατος ενοικίου σε όλους τουςδικαιούχους που δεν το έχουν λάβει.
Η σταδιακήκάλυψη των υποχρεώσεων του Οργανισµούγια τα δάνεια που είχαν δροµολογηθεί µέχρι 9 Ιουλίου 2010.
Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας των αιτήσεων, καθώς και η ηλεκτρονική διασύνδεση µε συναρµόδιους φορείς, ΙΚΑ - ΟΑΕ∆- ∆ΟΥ -Εθνικό ∆ηµοτολόγιο, µε σκοπό την καλύτερηεξυπηρέτηση του πολίτη και την ενίσχυση της διαφάνειας. Ασφαλιστική κάλυψη 400.000 ανέργων
Στο µεταξύ, ανακοινώσεις σχετικά µε την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη 400.000 ανέργων και άλλων ευπαθών οµάδων για το 2011, για παροχήιατροφαρµακευτικής και νοσοκοµειακής περίθαλψης, θα γίνουν σύντοµα απότο υπουργείοΕργασίας. Η κάλυψη αυτή αφορά εργαζοµένουςπου το 2010 συµπλήρωσαν 50 ηµέρεςασφάλισης σε οποιονδήποτε φορέα (αντίτων 70 ηµερώνπου ισχύεισήµερα) αλλάκαι όλους τους υπόλοιπους ανέργους, βάσει των όσων ήδη ισχύουν.
Αναλυτικά, από τον ΟΑΕ∆ προβλέπονται: Παροχές ασθένειας σε είδος, σε ανέργους µέχρι29 ετών: Ο ΟΑΕ∆ παρέχει σε άνεργουςνέους ηλικίας µέχρι 29 ετών, που είναι εγγεγραµµένοι στα µητρώα του, τουλάχιστον επί 2 συνεχείς µήνες κάλυψη για παροχές ασθενείας σε είδος στο ΙΚΑ. Παροχές ασθένειας σε είδος, σε ανέργους ηλικίας 30-55 ετών: ο Οργανισµός παρέχει σε ανέργους ηλικίας 30-55 ετών, που είναι εγγεγραµµένοι στον ΟΑΕ∆τουλάχιστον επί 12 συνεχείς µήνες, κάλυψη για παροχές ασθενείαςσε είδος απότον φορέα στον οποίο ήταν ασφαλισµένοι πριν από τη διακοπή της εργασίας τους, για διάστηµα δύο ετών. Οιάνεργοι πρέπει ναέχουν δελτίο ανεργίας ανανεωµένο.
Παροχές ασθένειας σε είδος σεµακροχρόνια ανέργους ηλικίας άνω των 55 ετών.

Δημοσιεύτηκε στις 25 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ