Pellanet

Επεισόδιο στα Ίμια

Σοβαρό επεισόδιο που προβληματίζει έντονα τις Αρχές, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Ιμίων, όταν τουρκική ακταιωρός της Ακτοφυλακής εμβόλισε ελληνικό περιπολικό του λιμενικού.

Η πρόσκρουση σημειώθηκε στην πρύμνη του ελληνικού σκάφους, προκαλώντας υλικές ζημιές χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τη στιγμή της πρόσκρουσης το ελληνικό σκάφος ήταν ακινητοποιημένο.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά επεισοδίων που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή των Ιμίων αυτήν την περίοδοΤο ΓΕΝ επιβεβαίωσε το συμβάν στο zougla.gr αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τα τουρκικά ΜΜΕ και οι τουρκικές ιστοσελίδες δεν είχαν αναφερθεί στο συμβάν έως και τις 10.00 ώρα Ελλάδας, ούτε υπήρξε ένδειξη έκτακτης είδησης στο τουρκικό διαδίκτυο.

Είναι προφανές πως το τουρκικό ΓΕΕΘΑ, όπως το συνηθίζει, θα εκδώσει αργότερα ανακοίνωση, πιθανώς δε να ανεβάσει στο διαδίκτυο βίντεο ή και φωτογραφίες.

Πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά επεισοδίων που κλιμακώνουν την ένταση στην περιοχή των Ιμίων αυτήν την περίοδο.

Συνήθως τα τελευταία χρόνια η ένταση στα Ίμια ενισχύεται κατά την εποχή του ψαρέματος της τσιπούρας, αφού στην γύρω από τις δύο νησίδες περιοχή υπάρχει μεγάλη πυκνότητα τουρκικών και ελληνικών αλιευτικών σκαφών που επιχειρούν να πιάσουν το πολύτιμο αλίευμα.

Φέτος η ένταση έχει ξεπεράσει τα συνήθη όρια και προσλαμβάνει διαστάσεις οι οποίες ανησυχούν και το Γενικό Επιτελείο αλλά και τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Προσφάτως ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, κ. Πάιατ εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης αναφερόμενος σε ενδεχόμενο μοιραίο λάθος, ενώ προ ημερών η ΕΕ με επίσημη ανακοίνωση κάλεσε την Τουρκία να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των χωρών- μελών της ΕΕ.

Όμως το συμβάν εντός της κυπριακής ΑΟΖ προ ημερών με έξι τουρκικές ναυτικές μονάδες να ακινητοποιούν γεωτρύπανο της ιταλικής εταιρείας ENI, το οποίο κατευθυνόταν σε καθορισμένο τομέα γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ προκάλεσε ακόμα περισσότερες ανησυχίες στο ελληνικό ΓΕΕΘΑ. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τουρκικές ναυτικές μονάδες προχωρούν πέραν των απειλών και ακινητοποιούν σκάφος με ξένη σημαία το οποίο χρησιμοποιείται για οικονομικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ και μάλιστα νότια - νοτιοδυτικά της Κύπρου.

Πηγη:zougla.gr

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:36 - Λάκης Βασιλειάδης, Συνέντευξη PellaFm 103,3 για το Μουσείο της Πέλλας, Λουτρά Πόζαρ και Χιονοδρομικό

18:09 - Αυτό το καλοκαίρι δίνουμε ραντεβού στο πιο όμορφο θερινό σινεμά της Ελλάδας!

18:05 - ΣΔΕ Γιαννιτσών, Ανοικτή εκδήλωση Διάχυσης αποτελεσμάτων κινητικοτήτων Erasmus+

18:01 - Υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αλμωπίας και του Δήμου Γιαγκόντινα – Νέα προοπτική για την τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη

17:59 - Όταν ο Καμπανέλλης συνάντησε τον Μίκη : Μουσικοθεατρική παράσταση στον πεζόδρομο Γιαννιτσών!

13:14 - Ο Δημήτρης Τουτζάρης, από τη Farmer Secret στον PellaFm 103.3

12:22 - Συνέντευξη Φώτη Χατζόγλου, Περιφερειακού Συμβούλου ΠΕ Πέλλας στον PellaFm 103.3

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ