Pellanet

Επίδομα ανεργίας για 3,5 μήνες αποκτούν (ξανά) οι εποχιακά απασχολούμενοι

Επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ θα μπορούν να λάβουν για 3, 5 μήνες (το χειμώνα) οι εποχιακά απασχολούμενοι κατά παρέκκλιση του μνημονιακού νόμου που καταργούσε το δικαίωμα επιδότησης από φέτος για όσους είχαν επιδοτηθεί για 450 ημέρες την προηγούμενη 4 ετία και για 400 ημέρες από την 1/1/2014.

Το "πράσινο" φως για τη συνέχιση της επιδότησης δίνει τροπολογία που κατέθεσε ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου στο νομοσχέδιο "Ρυθμίσεις Θεμάτων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και Άλλες Διατάξεις" με τη στήριξη βουλευτών της Ν. Δ και του ΠΑΣΟΚ. Με βάση την τροπολογία το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ θα καταβάλλεται σε εποχιακά απασχολούμενους οι οποίοι είχαν από 100 έως 179 ημέρες εργασίας ενώ στη σχετική ρύθμιση εντάσσονται οι δικαιούχοι που η εργασιακή τους σχέση λύθηκε από 01/09/2013 και μετά. Η νομοθετική ρύθμιση προωθήθηκε ύστερα από πιέσεις που ασκήθηκαν από την πλευρά των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των χιλιάδων εργαζόμενων στο χώρο του Τουρισμού, και Βουλευτών - τουριστικών κυρίως περιοχών με δεδομένο το γεγονός ότι οι περισσότεροι εποχιακοί δεν θα ελάμβαναν καθόλου το επίδομα ανεργίας των 360 ευρώ εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Δημοσιεύτηκε στις 18 Οκτωβρίου, 2013


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:36 - Η Βουλή των Ελλήνων τιμά με τη φωταγώγηση του κτηρίου της τη Μνήμη του μαρτυρικού Ποντιακού Ελληνισμού

10:26 - Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δράση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής στο Δήμο Έδεσσας

10:23 - Συνάντηση συνεργασίας εκπροσώπων των Δήμων Αλμωπίας, Έδεσσας και Kavadarci

10:19 - Ενημέρωση & Επιμόρφωση για Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση και Πρώτες Βοήθειες στην Αρνισσα

15:54 - Παρέμβαση του Συνδυασμού «Συνεργασία Ευθύνης» στη συνεδρίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Έδεσσας

15:52 - Διονύσης Σταμενίτης: «Με χειροπιαστές παρεμβάσεις στηρίζουμε την ανάπτυξη της Περιφέρειας»

15:50 - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Αναπληρωτή Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών: «Προχωράει η επαναλειτουργία της γραμμής Έδεσσας – Φλώρινας»

12:13 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Πρόγραμμα ενημέρωσης Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την προστασία και προφύλαξη από τα κουνούπια

12:11 - ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΙΑ 2025” ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:09 - ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ