Pellanet

Επιστροφή στις δέσμες εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας για τα Γενικά Λύκεια

Μικρές αλλαγές στη δομή των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου περιλαμβάνει το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο αναμένεται να παρουσιάσει μέσα στο καλοκαίρι ο Κώστας Γαβρόγλου.

Οι βασικές αλλαγές που προκρίνονται είναι δύο. Η πρώτη αφορά τη διεύρυνση των ωρών διδασκαλίας των μαθημάτων στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές για να εισαχθούν στα ΑΕΙ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες προκρίνεται η εξάωρη διδασκαλία τους την εβδομάδα.

Η δεύτερη αλλαγή αφορά τους αποφοίτους των Γενικών Λυκείων οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να εισαχθούν μόνο με το απολυτήριό τους σε κάποιες σχολές, περιορισμένης ζήτησης.

Κομβικό στοιχείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, θα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα αποκτούν οι μαθητές της Γ Λυκείου το απολυτήριό τους, που θα γίνεται με εξετάσεις σε τέσσερα πανελλαδικά μαθήματα, όπως και σήμερα. Για το απολυτήριο θα μετρούν σε πολύ μικρότερο ποσοστό, οι επιδόσεις των μαθητών στα ενδοσχολικά μαθήματα.

Ουσιαστικά η πρόταση αυτή αποτελεί επιστροφή στο μακροβιότερο και πλέον δοκιμασμένο εξεταστικό σύστημα μεταπολιτευτικά: τις δέσμες, που καθιερώθηκαν επί ΠΑΣΟΚ το 1983 και εφαρμόστηκαν ως το 1999.

Πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας είναι το νέο σύστημα να αρχίσει να εφαρμόζεται από τους μαθητές της Γ Λυκείου το 2020-2021.

Δημοσιεύτηκε στις 1 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας