Pellanet

Εργασίες στο παράπλευρο δίκτυο του κόμβου της Λαχαναγοράς στην Θεσσαλονίκη

Αρχίζει η κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου στην περιοχή του ανισόπεδου κόμβου Κ16, στην περιοχή της Λαχαναγοράς Θεσσαλονίκης. Ο κόμβος, που αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό –και όχι μόνο- έργο στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2017, ωστόσο απέμειναν εργασίες στο παράπλευρο δίκτυο, οι οποίες ξεκινούν τώρα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εγκρίθηκε και κατακυρώθηκε σε προσωρινό ανάδοχο το έργο, που είναι εντελώς διαφορετικό από τον κυρίως κόμβο Κ16 και έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης τα δύο χρόνια.

Ποιες είναι οι εργασίες που θα γίνουν; Πρώτα η διάνοιξη και κατασκευή του παράπλευρου οδικού δικτύου, παράλληλα με την περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης και εκατέρωθεν αυτής, δηλαδή από τον κόμβο της Συμμαχικής οδού μέχρι τη συμβολή της περιφερειακής με την οδό Πόντου.

Επίσης, θα ολοκληρωθεί η οδός Πόντου και θα ανακατασκευαστεί ένα τμήμα του άξονα ΠΑΘΕ (αυτοκινητόδρομος Θεσσαλονίκης – Αθηνών), ενώ θα κατασκευαστεί και μια αερογέφυρα για την εξυπηρέτηση των παρόδιων.

Ο προϋπολογισμός των εργασιών είναι 38,2 εκατ. ευρώ.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης τόνισαν ότι αυτές οι εργασίες έπρεπε να έχουν γίνει με το κυρίως έργο.

Πηγή: voria.gr

Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβρουαρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:24 - Ανακοίνωση απαγόρευσης καύσης έως και την Τρίτη 18 Μαρτίου

10:07 - Παιδική θεατρική παράσταση στα Γιαννιτσά

09:25 - Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

09:20 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (12/3)

09:14 - 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά