Pellanet

Γ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: "Οι ελληνικές αρχές θα είναι σε θέση να απορροφήσουν το σύνολο των διαθέσιμων κεφαλαίων"

Η Επιτροπή εκτιμάει ότι οι ελληνικές αρχές θα είναι σε θέση να απορροφήσουν το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων κεφαλαίων του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, μέχρι το τέλος του 2009. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου για θέματα Περιφερειακής Πολιτικής, κα Ντανούτα Χούμπνερ, σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μαργαρίτη Σχοινά.

Στην απάντηση της η Επίτροπος σημείωσε, ότι στο τέλος του 2008 το ποσοστό απορρόφησης για το σύνολο των επιχειρησιακών προγραμμάτων στην Ελλάδα ανερχόταν στο 85,41%, χωρίς να συνυπολογίζονται οι αιτήσεις πληρωμής ύψους 1.464.078.772 που έχουν ήδη υποβάλλει οι ελληνικές αρχές και η εξέταση των οποίων από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Επιτροπής βρίσκεται σε εξέλιξη. Όσον αφορά, το τελικό ποσοστό απορρόφησης των επιχειρησιακών προγραμμάτων του Γ' ΚΠΣ, κατά το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2009, η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να προβεί σε προβλέψεις αυτήν τη στιγμή, δεδομένου ότι η υλοποίηση των προγραμμάτων και η υποβολή των σχετικών αιτήσεων πληρωμών θα συνεχιστούν καθ'όλη τη διάρκεια του τρέχοντος έτους. Σε κάθε περίπτωση, η Επίτροπος υπογραμμίζει ότι οι ελληνικές αρχές θα είναι σε θέση να απορροφήσουν το σύνολο σχεδόν των διαθέσιμων κεφαλαίων, δεδομένης και της έγκρισης για την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας επιλεξιμότητας των δαπανών για ορισμένα επιχειρησιακά προγράμματα του Γ' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, έως το τέλος του 2009.

Δημοσιεύτηκε στις 10 Απριλίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας