Pellanet

Για «ψευτοδιλήμματα του πρωθυπουργού» έκανε λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

 Αντώνης Σαμαράς, από τα Τρίκαλα προβλέποντας ότι η τακτική αυτή θα κορυφωθεί τις επόμενες ημέρες, αλλά θα πέσει στο κενό. Ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε, μάλιστα, επιδότηση της τάξεως του 2% για 10 χρόνια του επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια, στο πλαίσιο του προγράμματος που προτείνει η ΝΔ για την έξοδο της χώρας από την κρίση.
«Στο πρόγραμμα που θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα στον ελληνικό λαό για ανάκαμψη, γιατί πρώτα γίνεται η ανάκαμψη και μετά πάμε στην ανάπτυξη, είναι η επιδότηση 2% για δέκα χρόνια του στεγαστικού επιτοκίου» τόνισε σε ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων.
Αναλύοντας στη συνέχεια τι θα προσφέρει αυτή η προσπάθεια στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σαμαράς είπε ότι «πρώτον θα φέρει πίσω περισσότερα χρήματα στο κράτος, μέσα από τους φόρους, και δεύτερον, ένα μέσο στεγαστικό δάνειο διαρκεί περίπου είκοσι χρόνια για την αποπληρωμή του». Στα δέκα πρώτα χρόνια δίνουμε, τόνισε, με ευθύνη κοστολογημένων υπολογισμών, την επιδότηση του 2%.
«Αυτό και μόνο θα μπορούσε να ξεκινήσει την αναπτέρωση του ηθικού της οικονομίας, η οποία αν αυτή τη στιγμή συνεχίσει την κατρακύλα, προβλέπω ότι θα στοιχίσει σε όλους ανεργία, χιλιάδες νέα παιδιά στους δρόμους. Και πρέπει να ξέρει κανείς, ότι αυτό είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί με την αύξηση της ανεργίας. Υπάρχουν, δηλαδή, μέσα, υπάρχουν τρόποι, χωρίς το κράτος να έχει δημοσιονομική επιβάρυνση, που είναι το μεγάλο ζητούμενο σήμερα, τις μέρες αυτές, που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε συγκράτηση των δαπανών» σημείωσε.
Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στο εκλογικό κέντρο του υποψηφίου δημάρχου Τρικκαίων, Μιχάλη Ταμήλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως «σε ώρες μεγάλης και βαθιάς οικονομικής κρίσης μια κυβέρνηση σοβαρή πρέπει να επενδύει στην αλήθεια και όχι στο ψέμα».
«Τα ψευτοδιλήμματα τα οποία όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να βάλει τις επόμενες μέρες ο κ. Παπανδρέου, θα πέσουν στο κενό» τόνισε, σημειώνοντας:
«Βλέπουμε παντού κόσμο, μαγαζιά να κλείνουν, η ανεργία να μεγαλώνει, η ελπίδα να σβήνει για μια βιοτεχνία, για ένα νέο παιδί που είχε ένα δικό του όνειρο, για μια οικογένεια που βλέπει να μην μπορεί να προγραμματίσει ούτε καν για το σήμερα. Επομένως θέλω να είναι απολύτως ξεκάθαρη η θέση της Νέας Δημοκρατίας. Αγωνιζόμαστε με πρόγραμμα για την αλήθεια, και για το πώς θα βγούμε από αυτό το αδιέξοδο.»
Ο κόσμος, πρόσθεσε, χρειάζεται τη γνώση του τι συμβαίνει, τη γνώση για το ποιος μας έφερε εδώ και τη γνώση, κυρίως, για το ποιος μπορεί να μας βγάλει από αυτό το τέλμα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους κατοίκους των Τρικάλων να ψηφίσουν τον υποψήφιο περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και τον υποψήφιο δήμαρχο Τρικκαίων Μιχ.Ταμήλο.
Αναφερόμενος στις υποψηφιότητες των .κ. Αγοραστού και Ταμήλου, ο κ. Σαμαράς είπε: «Θέλω να γνωρίζετε ότι σήμερα, μέσα από αυτή την περιοδεία, είδα στα μάτια του κόσμου την αποφασιστικότητα, την πίστη και τη δύναμη, παρά τις σκληρές ώρες που περνά σήμερα η πατρίδα και η οικονομία μας και είμαι για αυτό πολύ υπερήφανος.
» Αλλά είμαι δύο φορές υπερήφανος γιατί βρίσκομαι εδώ μαζί με τον πρώτο περιφερειάρχη που θα βγάλει η Θεσσαλία, τον Κώστα Αγοραστό, αλλά βρίσκομαι ταυτόχρονα εδώ και με έναν άνθρωπο ο οποίος έχει μάθει στη ζωή του να σχεδιάζει, να έχει όραμα να δημιουργεί και να έχει πίστη. Πραγματικά χαίρομαι που ξανά η πόλη θα βγάλει δήμαρχο τον πιο καλό δήμαρχο που έχει βγάλει ποτέ, τον Μιχάλη Ταμήλο».
Ο κ. Σαμαράς συνεχίζει την περιοδεία του στη Θεσσαλία με επόμενο σταθμό την Καρδίτσα. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 23 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook