Pellanet

Γιατροί και φαρμακοποιοί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

με αφορμή τη συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία. Εν μέσω των απεργιών, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης πρόκειται να ανακοινώσουν το μεσημέρι (12:30) μέτρα για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ.

Αναλυτικά οι κινητοποιήσεις

Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν απεργία διαρκείας. Σε 24ωρη απεργία προχωρά σήμερα το υγειονομικό προσωπικό του ΙΚΑ. Έως τις 10 Φεβρουαρίου απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας-Πειραιά. Τριήμερη πανελλαδική απεργία, από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη, προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Συνεχίζεται και την Παρασκευή η απεργία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ.Πατούλης κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση προωθεί προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα, ο κ. Πατούλης κατηγόρησε τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο για αλαζονική συμπεριφορά. «Να πάψει να είναι αλαζών» είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας με περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Την Πέμπτη, οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά προειδοποίησαν με πειθαρχικές κυρώσεις όσους γιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ δεχθούν ασφαλισμένους του ΙΚΑ, σε εφαρμογή της απόφασης των υπουργών Εργασίας και Υγείας.

Στη συνέντευξη Τύπου των ιατρικών συλλόγων, που δόθηκε στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα εξακολουθήσει να τελεί υπό κατάληψη, παρέστη και ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωνσταντίνος Λουράντος, ο οποίος μίλησε για κοινό αγώνα γιατρών-φαρμακοποιών.

Κινητοποιήσεις φαρμακοποιών

Σε νέες εικοσιτετράωρες απεργίες την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου προχωρούν οι φαρμακοποιοί, όπως ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Στην Αττική, οι φαρμακοποιοί θα απεργήσουν και την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν είναι συνεπή στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Δημοσιεύτηκε στις 4 Φεβρουαρίου, 2011


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ Α.Α.Τ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ

13:25 - ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ 1ης ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΙΚΡΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΔΕΣΣΑΙΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ ΑΠΕΛΛΗΣ

13:22 - ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ Τ.Κ. ΕΞΑΠΛΑΤΑΝΟΥ

13:19 - ΜΗΝΥΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

13:15 - Ο Παντελής Θαλασσινός σε εκδήλωση με την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών

13:09 - Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

13:04 - Λάκης Βασιλειάδης: Υλοποιούνται με ταχείς ρυθμούς τα έργα Ανακαίνισης & Διαμόρφωσης στις Δομές Υγείας της Έδεσσας και της Π.Ε. Πέλλας

10:50 - Μια ξεχωριστή συνέντευξη με τον Παντελή Θαλασσινό στο Ράδιο Εκ Βαθέων

14:45 - Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας σε Έβρο, Ροδόπη και Ξάνθη

14:39 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση της Μέσης Ανατολής, Arabian Travel Market, στο Ντουμπάι