Pellanet

Η Έδεσσα υποδέχεται τέσσερις ιστορικές εικόνες για τον ποντιακό ελληνισμό

Τέσσερις ιστορικές εικόνες για τον ποντιακό ελληνισμό συναντιούνται στην πόλη της Έδεσσας στο τέλος Σεπτεμβρίου. Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ποντίων Έδεσσας «Άγιος Θεόδωρος Γαβράς», λόγω της συμπλήρωσης 50 χρόνων από την ίδρυση του σωματείου αλλά και για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου θα δεχθεί και θα φιλοξενήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Σκέπης τις ιερές εικόνες της Παναγίας Σουμελά, του Αγίου Ιωάννου του Βαζελώνος, του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα και του Αγίου Θεόδωρου Γαβρά.

Η επίσημη υποδοχή των εικόνων θα γίνει την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 18:30 και θα ακολουθήσει Μέγας Εσπερινός και χαιρετισμοί στην Υπεραγία Θεοτόκο.

Οι πιστοί της Έδεσσας θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τις εικόνες και να παρακολουθήσουν τις λειτουργίες που θα τελούνται στο ναό για όλο το πενθήμερο που θα φιλοξενούνται.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου (ώρα 07:00) θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ την Τρίτη 1 Οκτωβρίου (ώρα 09:00) θα τελεστεί παράκληση στην Παναγία, αγιασμός, και οι εικόνες θα αναχωρήσουν για τους χώρους όπου φυλάσσονται.

Δείτε το πρόγραμμα των λειτουργιών εδώ.

pontos-news.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου, 2019


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00