Pellanet

ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ : ΔΩΡΕΑΝ 100 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», ανταποκρινόμενο στις τρέχουσες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα, συμβάλλει με τη διάθεση ποσού έως και 100 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στα επόμενα...
τρία χρόνια, με στόχο τη βελτίωση των δυσμενέστατων συνεπειών της επιδεινούμενης κρίσης.

Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης δωρεάς, ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τη στήριξη μιας σειράς πιλοτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση των ολοένα αυξανόμενων κοινωνικών αναγκών στη χώρα.
Σκοπός και φιλοσοφία του Ιδρύματος, το οποίο επικεντρώνει την προσοχή του σε μια σειρά κρίσιμων θεμάτων στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, παραμένει η συμπλήρωση και όχι η αντικατάσταση του έργου του κράτους και των θεσμικών φορέων. Οικονομική στήριξη θα παρασχεθεί μόνο σε δωρεοδόχους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και την ικανότητα να την αξιοποιήσουν αποτελεσματικά.
«Η κρίση ανατρέπει ταχύτατα ολόκληρες δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης», δήλωσε ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». «Η δέσμευσή μας είναι απέναντι σε εκείνους που έχουν περισσότερη ανάγκη, αλλά αποτελεί συγχρόνως και μία υπόσχεση στις μελλοντικές γενιές. Όχι μόνο επιδιώκουμε να προσφέρουμε άμεση ανακούφιση μέσω της χρηματοδότησης προγραμμάτων κοινωνικής πρόνοιας και υγειονομικής φροντίδας, αλλά παράλληλα, θα επενδύσουμε και σε εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα συμβάλουν ώστε να διασφαλιστεί ότι η τρέχουσα κρίση δεν θα καταδικάσει τις επόμενες γενιές. Ελπίζουμε ότι η σημερινή ανακοίνωση θα αποτελέσει κίνητρο και για πολλούς άλλους οργανισμούς και ιδιώτες, οι οποίοι μπορούν και πρέπει να βοηθήσουν».
Το Ίδρυμα έχει ήδη δεχθεί εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από ιδιώτες, οι οποίοι, παρακινούμενοι από τις πρωτοβουλίες του, έχουν εκφράσει την επιθυμία να «συν-επενδύσουν» μαζί με το Ίδρυμα σε αυτή την προσπάθεια και το μέλλον της Ελλάδας.
Η σημερινή ανακοίνωση έρχεται σε μία χρονική συγκυρία, κατά την οποία αναμένεται και η έναρξη της κατασκευής του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη μεμονωμένη δωρεά του Ιδρύματος (€566/$790εκ.), ενώ ήδη έχουν ξεκινήσει οι σχετικές εργασίες εκσκαφών. Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» πιστεύει ακράδαντα ότι το ΚΠΙΣΝ είναι ένα έργο μεγάλης εθνικής σημασίας, ειδικά υπό τις κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα. Λειτουργεί ως έμπρακτη δέσμευση στο μέλλον της χώρας, σε μία κρίσιμη ιστορική συγκυρία. Αποτελεί, επίσης, μοχλό βραχυπρόθεσμης καιμεσοπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης, γεγονός ιδιαιτέρως σημαντικό υπό τις τρέχουσες συνθήκες.
Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) είναι ένας από τους μεγαλύτερους κοινωφελείς οργανισμούς παγκοσμίως και πραγματοποιεί δωρεές στους τομείς της τέχνης και του πολιτισμού, της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Το Ίδρυμα ενισχύει με δωρεές οργανισμούς που επιδεικνύουν αποτελεσματική διοίκηση και σωστή διαχείριση και, συγχρόνως, διαθέτουν τη δυναμική να επιφέρουν ευρείς, διαχρονικές και θετικές τομές στον χώρο τους. Το Ίδρυμα στηρίζει επίσης ενεργά προγράμματα που συμβάλλουν στην σύμπραξη φορέων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ως αποτελεσματικά μέσα υποστήριξης του κοινού καλού.

Από το 1996 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έχει εγκρίνει συνολικά τη διάθεση ποσού 948 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω 2.115 δωρεών σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, σε 100 κράτη ανά τον κόσμο. Από το σύνολο των δωρεών του Ιδρύματος, το 79% του συνολικού ποσού έχει διατεθεί σε οργανισμούς και πρωτοβουλίες στην Ελλάδα, μέσω 1.013 δωρεών.

Δημοσιεύτηκε στις 23 Ιανουαρίου, 2012


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV