Pellanet

Ίδρυση δυο νέων λαϊκών αγορών στον Δήμο Θέρμης

Δύο  νέες  λαϊκές  αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο  του Δήμου Θέρμης στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης, τίθενται σε πλήρη λειτουργία τις επόμενες μέρες. Στις νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές θα έχουν τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν συνολικά εκατό (100) πωλητές. Ήδη έχει εκδοθεί  από τη Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η δημόσια πρόσκληση για την  κάλυψη  των εκατό  νέων  θέσεων που  δημιουργούνται. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παραγωγοί και επαγγελματίες που διαθέτουν νόμιμες άδειες πώλησης προϊόντων σε λαϊκές αγορές, αλλά δεν έχουν ικανό αριθμό θέσεων που να τους εξασφαλίζει  πενθήμερη εργασία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=36&newsid=6039

Η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει αποδώσει  άλλες 116 κενές θέσεις σε κατόχους νόμιμων αδειών σε 11 λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, προκειμένου να  ενισχύσει και ταυτόχρονα να βελτιώσει τις συνθήκες άσκησης της βιοποριστικής τους δραστηριότητας, με επέκταση της σε περισσότερες μέρες κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

«Σε μια εποχή που o θεσμός  των λαϊκών αγορών παίζει καθοριστικό ρόλο στο εβδομαδιαίο τραπέζι κάθε νοικοκυριού, σεβόμενοι τους καταναλωτές, τους επαγγελματίες και τους παραγωγούς, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών και ένα άνετο, οργανωμένο περιβάλλον που να πληροί τους κανόνες υγιεινής, την υψηλή ποιότητα των προϊόντων και τις προσιτές τιμές.

Είναι ειλημμένη απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να αλλάξει την εικόνα των λαϊκών αγορών και τα πρώτα αποτελέσματα έχουν αρχίσει να φαίνονται. Στις δύο νεοϊδρυθείσες λαϊκές αγορές, στη Νέα Ραιδεστό και τον Τρίλοφο, με τις διαγραμμίσεις που έχουν γίνει,  όλοι  οι πωλητές θα γνωρίζουν εξαρχής το χώρο που επιτρέπεται να καταλαμβάνει ο πάγκος τους, ενώ οι έλεγχοι που διενεργούμε θα διασφαλίσουν και σε αυτή την περίπτωση τόσο τα δικαιώματα των πωλητών όσο και τα δικαιώματα των καταναλωτών», υπογραμμίζει ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. Κώστας Γιουτίκας.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025