Pellanet

Κατανέμονται στους ΟΤΑ οι παρακρατηθέντες πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με απόφαση του Υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου κατανέμεται στους ΟΤΑ α' βαθμού η πρώτη από τις οκτώ (8) ετήσιες ισόποσες δόσεις από τους παρακρατηθέντες πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ύψους 213.875.000,00 ευρώ, για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών καθώς και επενδυτικών δραστηριοτήτων-έργων των δικαιούχων οργανισμών. Σύμφωνα με την Προγραμματική Σύμβαση για τη «Ρύθμιση των πάσης φύσεως οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' βαθμού που απορρέουν από τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν.1828/1989 και λοιπές σχετικές διατάξεις όπως ισχύουν», αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι παρακρατηθέντες πόροι παρελθόντων ετών, μέχρι και το έτος 2008, που ανέρχονται στο συνολικό ποσό του 1,71 δισ. ευρώ. Το ποσό θα καταβληθεί σε οκτώ ετήσιες ισόποσες δόσεις. Η πρώτη καταβάλλεται με την παρούσα απόφαση και οι υπόλοιπες επτά δόσεις θα καταβάλλονται κάθε χρόνο μέχρι και το 2016, την 31η Ιανουαρίου κάθε έτους. Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση, συνεπής στη δέσμευσή της ότι δεν θα υπάρχουν πλέον παρακρατήσεις πόρων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, προέβη άμεσα σε ρύθμιση των χρεών, κάνοντας μια νέα αρχή στα οικονομικά των ΟΤΑ. Παράλληλα, τηρώντας τη δέσμευσή μας για επιστροφή των παρακρατηθέντων από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ πόρων, σε μία εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία αποδίδουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τους πόρους που επί σειρά ετών παρακρατούσαν αυτοί που σήμερα προσποιούνται ότι κόπτονται για το μέλλον της Αυτοδιοίκησης. Σήμερα, έχω τη χαρά να υπογράφω την απόφαση για την καταβολή της πρώτης από τις συνολικά 8 δόσεις των παρακρατηθέντων πόρων. Και θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στον τρόπο καταβολής, διότι δεν είναι –όπως είχε αρχικά προαναγγελθεί– σε μορφή ομολόγων, αλλά με χρήματα, τα οποία θα καταβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για τα επόμενα οκτώ χρόνια. Με πράξεις και όχι με λόγια, οπλίζουμε την Αυτοδιοίκηση με όλα τα απαραίτητα όπλα προκειμένου να σταθεί πιο κοντά στον πολίτη και να συμμετάσχει στην Αναπτυξιακή Διαδικασία που είναι απαραίτητη για να ξεφύγει η χώρα από την κρίση».

Δημοσιεύτηκε στις 2 Ιουνίου, 2009


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας