Pellanet

ΚΕΕΛΠΝΟ: 3.065 τα κρούσματα Ιλαράς σε μία εβδομάδα

Ανοδική εξακολουθεί να είναι η πορεία των περιστατικών ιλαράςστην Ελλάδακαι σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την περασμένη Πέμπτη31 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 49 νέα κρούσματα της ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς ανέρχεται στα 3.065από την 1η Μαΐου 2017. Η επιδημία που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γαλλία) με περισσότερα από 20.000 κρούσματα.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ιλαρά εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ιδίως στην Αττική, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στη Βόρεια Ελλάδα.

Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι.

Επίσης, έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς.

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουνίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27