Pellanet

Κορωνοϊός: «Μένουμε σπίτι και διασκεδάζουμε» -Δράση της Περιφέρειας Μακεδονίας μέσω Facebook

Μια σειρά από διαδικτυακές ψυχαγωγικές «αποδράσεις» από τον κορωνοϊό με τη συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
Στην πανδημία του κορωνοϊού κανένας μόνος του

Οι δράσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της εκστρατείας «Στην πανδημία του κορωνοϊού κανένας μόνος του». Πρόκειται για τη δράση «Μένουμε Σπίτι και Διασκεδάζουμε», η οποία θα υλοποιηθεί μέσω του λογαριασμού του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας στο Facebook.

Οι πολίτες που το επιθυμούν μπορούν να κάνουν «like» στη σελίδα αυτή και να παρακολουθούν ζωντανά διαδραστικές παραστάσεις, με αγαπημένους καλλιτέχνες, που θα εκπέμπουν από το σπίτι τους. Καλλιτέχνες θα τραγουδούν, θα παίζουν πιάνο και θα μοιράζονται με τους πολίτες την τέχνη τους, ενώ οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν με σχόλια και να ζητούν τραγούδια της αρεσκείας τους, όπως και να «συνομιλούν» με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες.
Για τα παιδιά έχει προβλεφθεί ειδική μέριμνα, με παραστάσεις Καραγκιόζη, κουκλοθέατρο και σόου μαγείας.
Διαδικτυακες παραστάσεις για παιδιά και μεγάλους εν μέσω κορωνοϊού

«Η ανάγκη να περιοριστούμε στο σπίτι μας, δημιουργεί προβλήματα στην επικοινωνία και τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου, ενώ έχει και ψυχολογικές επιπτώσεις σε όλη την οικογένεια. Γι' αυτό η Περιφέρεια, με το Κέντρο Πολιτισμού της, προχώρησε σε μια σειρά διαδικτυακών παραστάσεων», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας. Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Άννα Μυκωνίου, ανέφερε ότι ήδη ανακοινώθηκε πρόγραμμα για μία εβδομάδα και θα ανακοινωθεί εγκαίρως και η συνέχεια.
Το πρόγραμμα-«αντίδοτο» στον κορωνοϊό

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 28 Μαρτίου - 20.30': Τα αγαπημένα τραγούδια του Γιώργη Χριστοδούλου.
Δευτέρα 30 Μαρτίου - 20.30': Η Ελένη Δημοπούλου τραγουδάει για μας, στο πιάνο ο Αστέρης Τσαλίκης. Τετάρτη 1 Απριλίου - 20.30': Η Λόλα Τότσιου παίζει για μας στο πιάνο τις «Meditations alternatives».
Παρασκευή 3 Απριλίου - 19.00': Ο μάγος Μαρμέλο διασκεδάζει όλη την οικογένεια με ένα SHOW μαγείας.
Κυριακή 05 Απριλίου - 19.00': «Ο Καραγκιόζης γιατρός» με τον καραγκιοζοπαίκτη Χρήστο Στανίση.

 

iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27