Pellanet

Κυβέρνηση για τους 8 Τούρκους: Δεν θέλουμε να γίνουμε μέρος του προβλήματος

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί που έφτασαν με ελικόπτερο στην Ελλάδα, μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί έντονα την κυβέρνηση, αφού έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Ενδεικτική είναι η δήλωση στελέχους της κυβέρνησης για την υπόθεση: «Δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς μέρος του προβλήματος και να εμπλακούμε εμμέσως με τον ένα ή ο άλλο τρόπο».

Οι «8» δηλώνουν ότι φοβούνται για τη ζωή τους
Αν και οι κατηγορίες που απαγγέλλονται στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς είναι σχετικά «ελαφρές», θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα τεθούν υπό κράτηση μέχρι και την εκδίκαση του αιτήματός τους για πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα. Οι οκτώ άνδρες αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα, ηθική αυτουργία σε παράνομη πτήση και εκτέλεση παράνομης πτήσης στον ελληνικό χώρο.
Μάλιστα όπως φαίνεται οι ίδιοι δεν δείχνουν να έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αφού φοβούνται (με δεδομένο και το κυνήγι που υπάρχει από τις Τουρκικές αρχές) ότι μπορεί να τους συμβεί οτιδήποτε. Ενδεικτικό είναι όπως αναφέρουν πως αν και επιθυμούν διακαώς την αθώωσή τους, η αποφυλάκισή τους είναι ταυτισμένη με τον φόβο που κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει στις αστυνομικές αρχές και τις συνηγόρους τους για την ίδια τους τη ζωή.

Τουρκικά ΜΜΕ εμπλέκουν την Ελλάδα σε σενάρια απόδρασης πραξικοπηματιών 
Την ίδια ώρα πραγματοποιούνται συσκέψεις στην Αθήνα προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές αφίξεις Τούρκων στρατιωτικών που θέλουν να αυτομολήσουν και ζητήσουν άσυλο στην Ελλάδα. Στέλεχος της κυβέρνησης που έχει λόγο στις περιπολίες που γίνονται στα σύνορα για την αποτροπή εισόδου πραξικοπηματιών από την Τουρκία σημειώνει ότι για τους δικούς τους λόγους Τουρκικά ΜΜΕ εμπλέκουν την Ελλάδα σε σενάρια απόδρασης τους από την Τουρκία, αλλά τέτοια σενάρια δεν έχουν βάση.

 

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουλίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

14:18 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση “Vacantiebeuers” στην Ουτρέχτη

14:16 - Υπεγράφη μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφίας Μαυρίδου και του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου το συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης του Πολιτιστικού Κέντρου Καρίτσας από την Π.Ε. Πιερίας στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

14:14 - Απαγορεύεται αυστηρά η προσέγγιση της περιοχής βορειοανατολικά του Πεδίου Βολής Λιτοχώρου για αποφυγή ατυχημάτων μέχρι την εκκαθάρισή του

14:12 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΓΕΥΜΑ (ΚΟΥΡΜΠΑΝΙ) ΣΤΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΙ

14:10 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ

14:09 - Εθιμοτυπική επίσκεψη του προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στον Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιο

14:08 - Συνάντηση του επικεφαλής της παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» Καθηγητή Γιάννη Μυλόπουλου με τη νέα Περιφερειάρχη Αθηνά Αηδονά

09:12 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑΙΑ

16:48 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: Προοδευτική κυβέρνηση, επιλογή του ΠΑΣΟΚ

16:46 - Πρόσκληση συμμετοχής στην ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση του Σκυδραϊκού Καρναβαλιού 2025