Pellanet

Με διαφορά ελάχιστων ψήφων εκλέχθηκαν αρκετοί δήμαρχοι στον β’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών

ενώ υπήρξαν και πολλές εκπλήξεις, δεδομένων των αποτελεσμάτων της προηγούμενης Κυριακής. Από τα αποτελέσματα της αναμέτρησης της 14ης Νοεμβρίου ξεχωρίζουν επίσης οι δήμοι-κάστρα των δύο μεγάλων κομμάτων, που αλλάζουν χέρια έπειτα από πολλά χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ κέρδισε συνολικά 185 δήμος και 8 περιφέρειες και η ΝΔ 85 δήμους και πέντε περιφέρειες. Στο 54% έφτασε η αποχή.

«Απαιτείται συναίνεση»

«Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις, να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, ανεξάρτητα από πολιτική προέλευση, για το καλό των τοπικών κοινωνιών» δήλωσε στον Βήμα 99,5 ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, τονίζοντας επίσης ότι η συνεννόηση σε εθνικό επίπεδο «είναι μία παράμετρος, που έχει ανάγκη η χώρα, έπειτα από 5,5 χρόνια καταστροφικά από τη ΝΔ».
Οι εκλογές σε πολιτικό επίπεδο τελείωσαν την πρώτη Κυριακή, εκτίμησε μιλώντας στον σταθμό ο Γιάννης Μανώλης, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό του Βασ.Κικίλια. Υποστήριξε, ακόμα, ότι ο Γιάννης Σγουρός κέρδισε την Περιφέρεια Αττικής χάρη στην υποστήριξη των Οικολόγων και του ΛΑΟΣ, ενώ για τη Θεσσαλονίκη είπε πως οι δηλώσεις του μητροπολίτη κ. Άνθιμου συσπείρωσαν την Αριστερά.

Οριακές εκλογές

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα στις ...οριακές εκλογές καταγράφεται στον δήμο Αμοργού, όπου ο Νικήτας Ρούσσος εκλέγεται με διαφορά μίας ψήφου. Έλαβε 601 ψήφους (50,04%) έναντι 600 (49,96%) του κ. Νίκου Φωστιέρη.

Μεγάλο θέμα υπάρχει επίσης στη Θεσσαλονίκη, όπου ο Γιάννης Μπουτάρης εκλέχθηκε με διαφορά 419 ψήφων (52.219) έναντι του Κώστα Γκιουλέκα (51.800), ο οποίος άλλωστε ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων.

Άλλαξε ο χάρτης

Αρκετοί είναι οι δήμοι που μετά από αρκετά χρόνια αλλάζουν «χρώμα».

Μεγάλες ανατροπές καταγράφονται στους δήμους της Αθήνας (Γ.Καμίνης), της Θεσσαλονίκης (Γ.Μπουτάρης), της Πάτρας (Γ.Δημαράς), των Χανίων (Μ.Σκουλάκης), των Ιωαννίνων (Φιλ.Φίλιος), της Κομοτηνής (Γ.Πετρίδης), της Δράμας (Κυρ.Χαρακίδης), της Έδεσσας (Δημ.Γιάννου), των Σερρών (Π.Αγγελίδης) και του Αιγάλεω (Χρ.Καρδαράς).

Ανατροπές

Όσον αφορά στις ανατροπές σε σχέση με τον πρώτο γύρο των εκλογών, εκεί ξεχωρίζουν οι δήμοι Αθήνας, Αγ.Παρασκευής, Αιγάλεω, Αχαρνών, Γλυφάδας, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Νέας Ιωνίας, Πάτρας, Πετρούπολης και Ωρωπού.

Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 15 Νοεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:27 - Μέρες παιδικού βιβλίου Ο Δημήτρης Μασλάμ στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Έδεσσας

13:22 - ΔΗΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ – ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

13:13 - Ο Δήμος Πέλλας άναψε τη “Φλόγα της Μνήμης” για τις 353.000 ψυχές των Ελλήνων του Πόντου

13:07 - ΠΑΡΑΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:05 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : ΘΕΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΓΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ

13:02 - Λάκης Βασιλειάδης: Δέσμευση του Υφυπουργού Δικαιοσύνης για το Δικαστικό Μέγαρο Γιαννιτσών – επί τάπητος η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών του ΣΔΙΤ για το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας κατά την επίσκεψή του στην Πέλλα

12:58 - ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΛΕΟΥΣΑΣ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ

12:57 - Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

12:56 - Ο Δήμος Έδεσσας ενημερώνει για την υποχρέωση κατάθεσης Υπεύθυνης Δήλωσης στο Εθνικό Μητρώο τήρησης Μέτρων Προληπτικής Πυροπροστασίας

12:53 - Τιμολόγιο «ΓΑΙΑ»: Μέχρι τις 26 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων από τους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος