Pellanet

Mείωση τιμών σε 661 προϊόντα

Σε συμφωνία με 36 εταιρείες για τη μείωση από 0,71% έως 37,9% των τιμών σε 661 προϊόντα, κατέληξε το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για προϊόντα πρώτης ανάγκης οι τιμές των οποίων άρχισαν να μειώνονται από την 1 Οκτωβρίου και η μείωση θα ολοκληρωθεί στα μέσα του επόμενου Φεβρουαρίου.
Επίσης, συμφωνήθηκε η ενσωμάτωση της αύξησης του ΦΠΑ από το 11% στο 13% σε 1509 προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας των ΑΒ Βασιλόπουλος και του Lidl.
Τα super market που συμμετέχουν στη μείωση τιμών είναι Βερόπουλος, Σκλαβενίτης και Carrefour.
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας των συναντήσεων ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επεσήμανε ότι: - πρόκειται για μειώσεις που αφορούν σε προϊόντα που αποτελούν το «καθημερινό καλάθι» ενός νοικοκυριού. Από τις μειώσεις αυτές μπορεί να προκύψει πραγματικό όφελος έως και 50 ευρώ μηνιαίως για μια τετραμελή οικογένεια.
- πρόκειται για μειώσεις και όχι για προσφορές, δηλαδή για πραγματικές και καθαρές μειώσεις τιμών που θα ισχύσουν καθ' όλη τη διάρκεια του 2011. Μειώσεις που προέρχονται τόσο από τον κλάδο των προμηθευτών, της βιομηχανίας όσο και από τον κλάδο των λιανεμπορικών επιχειρήσεων . Οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν είναι το πρώτο κύμα και θα επακολουθήσουν και άλλες μετά από συναντήσεις που θα γίνουν με επιχειρηματίες από διάφορους κλάδους της αγοράς. Ο κ. Χρυσοχοϊδης τόνισε ότι «σε μια περίοδο όπου η χώρα μας δοκιμάζεται, απαιτούνται πολλά περισσότερα. Απαιτείται ευθύνη, συλλογικότητα, συνεργασία και αλληλεγγύη. Αξίες που δεν πρέπει να ξεχάσουμε μέσα στην κρίση. Αξίες που λόγω της κρίσης αναδεικνύονται πιο αναγκαίες και επίκαιρες από ποτέ. Απαιτούνται έμπρακτες απαντήσεις στα καθημερινά προβλήματα χωρίς αντιπαλότητες και εντάσεις. Στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι και παραμένουν ο πολίτης και οι ανάγκες του».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας μετά τη συνάντηση με τους επιχειρηματίες επεσήμανε ότι « η σημερινή πρωτοβουλία για τις μειώσεις των τιμών είναι μια εθνική συμμετοχή στην προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μας την κρίση. Μια εθνική συμβολή στην προσπάθεια να ανακουφιστούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα».

Δημοσιεύτηκε στις 17 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:28 - Δήμος Πέλλας- Νοσοκομείο Γιαννιτσών: Εκδήλωση για την προστασία των παιδιών και τον θεσμό της αναδοχής

13:27 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στα Γιαννιτσά

13:21 - Γ. Βρούτσης: Μαγικές διαδρομές και υψηλού επιπέδου αθλητικό θέαμα αναβάθμισαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2024

13:20 - Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στη Θεσσαλονίκη

13:17 - Αυγενάκης: Στο αίτημα των αγροτών για διαφάνεια και δικαιοσύνη στις ενισχύσεις, απαντάμε με πράξεις- Δεν κάνουμε πίσω σε θέματα παρανομιών- Θα έχει δουλειά η Δικαιοσύνη Καινοτομίες που καθιστούν τον ΕΛΓΑ πιο δίκαιο και πιο αποτελεσματικό

13:11 - Ο Δήμος Πέλλας ανάβει τη “Φλόγα της Μνήμης” για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού

13:09 - Δήμος Πέλλας- Κοινότητα Δυτικού: Σε κλίμα συγκίνησης τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Γενοκτονίας Ποντίων

13:04 - Στον Ν.Πέλλας ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Νέας Αριστεράς Στέλιος Κούλογλου

12:56 - ΤΙΜΗΘΗΚΕ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

12:51 - Ο Δήμος Σκύδρας πραγματοποίησε την επετειακή εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού