Pellanet

Μιχαηλίδου: Δρούμε ενεργά για να βοηθούμε ενήλικες από δομές φιλοξενίας να ενταχθούν στην αγορά εργασίας

«Αναγνωρίζουμε την δυσκολία απασχόλησης ενηλίκων που διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας και δρούμε ενεργά», δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Στην κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, εντάσσουν στο «πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες» τα ενήλικα άτομα που συνεχίζουν να διαμένουν, μετά την ενηλικίωσή τους, σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όσοι ενήλικες:

είναι εγγεγραμμένοι στο Εθνικό Μητρώο Ανηλίκων του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ),
παραμένουν φιλοξενούμενοι σε Δομή Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας.

Οι ωφελούμενοι έχουν δικαίωμα πρόσληψης πλήρους ή μερικής απασχόλησης, διάρκειας 12 μηνών, με δυνατότητα επέκτασης για άλλους 12 μήνες. Το ποσό της επιχορήγησης θα ανέρχεται με ανώτατο όριο στο ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως για τις θέσεις μερικής απασχόλησης και στο ποσό των 800 ευρώ μηνιαίως για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το «πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες», το οποίο βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, αφορά στην πρόσληψη 2.000 ανέργων ατόμων με αναπηρία, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένων, νεαρών παραβατικών ατόμων ή νεαρών ατόμων που βρίσκονται σε κοινωνικό κίνδυνο και κίνδυνο, διεμφυλικών προσώπων, γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας ή ενδοοικογενειακής βίας και θυμάτων εμπορίας ανθρώπων.
Τις ίσες ευκαιρίες για όλους και για όλες τόνισε η κ. Μιχαηλίδου

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ίσες ευκαιρίες για όλες και όλους. Ενισχύουμε συνεχώς τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας, αυτήν τη φορά τους ενήλικες που είχαν απομακρυνθεί από την οικογένειά τους και σήμερα, μετά τα 18 τους, εξακολουθούν και διαμένουν σε δομές παιδικής προστασίας, καθότι δεν έχουν καταφέρει να ενταχθούν στην αγορά εργασίας. Αξιοποιούμε κάθε μέσο, ώστε να διασφαλίσουμε την αποϊδρυματοποίηση και την ευημερία των πλέον ευάλωτων. Σε συνεργασία με τον διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, προχωράμε διαρκώς στην εφαρμογή στοχευμένων προγραμμάτων, ώστε να βελτιώσουμε τις συνθήκες ζωής τους. Με ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, σημείωσε: «Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και η στήριξη όλων των ανέργων, χωρίς αποκλεισμούς, στην προσπάθειά τους να ενταχτούν στην αγορά εργασίας, αποτελούν προτεραιότητα για τον Οργανισμό. Συνεπώς, η ένταξη των ανέργων που διαμένουν σε Μονάδες Παιδικής Προστασίας και Φροντίδας στο ανοιχτό πρόγραμμα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων είναι ένα ακόμη βήμα στην προώθηση ίσων ευκαιριών και στην άρση των εμποδίων στην εργασία. Καλούμε όλες τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, να αξιοποιήσουν τα κίνητρά του και να δώσουν τη δυνατότητα σε αυτούς τους ανέργους να εργαστούν».

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 10 Φεβρουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV