Pellanet

Μουζάλας: Χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη» για το προσφυγικό

Για το μεταναστευτικό - προσφυγικό ζήτημα ως στοίχημα της συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μίλησε στο Στρασβούργο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, προσκεκλημένος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε πως χρειάζεται «περισσότερη Ευρώπη» όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος και πως «η λύση είτε θα είναι ευρωπαϊκή ή δεν θα υπάρξει».

«Πριν η ανάγκη μας οδηγήσει στη γοητεία της αναποτελεσματικής βίας, ας δημιουργήσουμε ένα σύστημα κανόνων που θα εμπεριέχει τους κανόνες δικαίου, της Συνθήκης της Γενεύης και του ανθρωπισμού με νόμιμους ασφαλείς δρόμους και ελεγχόμενες», σημείωσε ο υπουργός.

Μάλιστα, μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε δίωρη συζήτηση μεταξύ του κ. Μουζάλα και των φοιτητών, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για όλες τις πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος.

Πηγή: tanea.gr

Δημοσιεύτηκε στις 16 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025