Pellanet

Μπόλαρης εναντίον Ψωμιάδη

Έπειτα από εντατικές εσωκομματικές διεργασίες, που κορυφώθηκαν στη διάρκεια του 9ου Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και του Γιώργου Καμίνη στο Δήμο Αθηναίων. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη, στον Δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη και στον Δήμο Πειραιά τον Γιάννης Μίχα.
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη.
Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι διεργασίες για το πρόσωπο του περιφερειάρχη Αττικής, καθώς στην υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού προέβαλε αντιρρήσεις ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μίχας. Τελικά, το πρωί της Κυριακής μεσολάβησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η υποψηφιότητα του κ. Σγουρού οριστικοποιήθηκε στις 13:15, περίπου μισή ώρα πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Θανάση Τσούρα.

Ο κ. Μίχας φέρεται να αντιδρά και σε μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του έως σήμερα δημάρχου Πειραιά Παναγιώτη Φασούλα για μια θέση αντιπεριφερειάρχη. Αυτή η υποψηφιότητα δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.
Τα ονόματα των υποψηφίων ανακοίνωσε ο επικεφαλής της επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας.
Οι υποψήφιοι στις 13 Περιφέρειες: · Αττικής (έδρα Αθήνα): Γιάννης Σγουρός · Κεντρικής Μακεδονίας (έδρα Θεσσαλονίκη): Μάρκος Μπόλαρης · Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης (Κομοτηνή): Άρης Γιαννακίδης · Δυτικής Μακεδονίας (έδρα Κοζάνη): Γιάννης Παπαϊορδανίδης · Ηπείρου (έδρα Ιωάννινα): Βαγγέλης Αργύρης · Θεσσαλίας (έδρα Λάρισα): Αποστόλης Παπατόλιας · Στερεάς Ελλάδας (έδρα Λαμία): Κλέαρχος Περγαντάς · Δυτικής Ελλάδας (έδρα Πάτρα): Απόστολος Κατσιφάρας · Κρήτης (έδρα Ηράκλειο): Σταύρος Αρναουτάκης · Βορείου Αιγαίου (έδρα Μυτιλήνη): Νάσος Γιακαλής · Νοτίου Αιγαίου (έδρα Ερμούπολη): Γιάννης Μαχαιρίδης · Ιονίων Νήσων (έδρα Κέρκυρα):θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα · Πελοποννήσου (έδρα Τρίπολη): στηρίζει τον συνδυασμό του Πέτρου Τατούλη «Νέα Πελοπόννησος» Όσον αφορά στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ο κ. Τσούρας είπε πως το όνομα του υποψηφίου θα ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Είπε πως πρόκειται για πρόσωπο από την ακαδημαϊκή κοινότητα του εξωτερικού και με την λύση ορισμένων εκκρεμοτήτων με το πανεπιστήμιο, στο δυναμικό του οποίου ανήκει, θα ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Κατά πληροφορίες πρόκειται για τον Ηλία Μπεριάτο.
Οι υποψήφιοι στους μεγάλους δήμους της χώρας: · Δήμος Αθηναίων: Γιώργος Καμίνης · Δήμος Πειραιά: Γιάννης Μίχας · Δήμος Θεσσαλονίκης: Γιάννης Μπουτάρης · Δήμος Πατρέων: Δημήτρης Κατσικόπουλος Σε ό,τι αφορά το σύνολο των υποψηφιοτήτων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσούρας ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί 152 ονόματα που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ, άλλοι 130 που δεν τυγχάνουν της «κεντρικής» στήριξης, ενώ σε 16 δήμους «τρέχουν» ακόμα δημοσκοπήσεις, συνολικά δηλαδή το ΠΑΣΟΚ έχει καταλήξει σε 298 δήμους, ενώ για τους υπόλοιπους 37 οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.
Επικαλούμενος αποτελέσματα μετρήσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας, ο κ. Τσούρας υπογράμμισε ότι το πρώτο ζητούμενο από τους πολίτες είναι ο δήμαρχος να είναι έντιμο πρόσωπο.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων, ο κ. Τσούρας είπε ότι για πρώτη φορά υπήρχαν τρία νέα ποιοτικά στοιχεία που έπρεπε να αντιμετωπιστούν: τα νέα μεγάλα αυτοδιοικητικά μεγέθη, 13 περιφέρειες και 325 δήμοι, ο σύντομος χρόνος στον οποίο έπρεπε να ληφθούν αποφάσεις, και ο πρωτόγνωρα μεγάλος αριθμός υποψηφιοτήτων που ξεπέρασε τα 6.000 άτομα δηλαδή 18 υποψήφιοι κατά μέσο όρο, ανά δήμο.
Ευχές Κικίλια σε Σγουρό
Τα συγχαρητήριά του στον κ. Σγουρό έδωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Εύχομαι καλό προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο τα προβλήματα της περιφέρειας σε μια εκστρατεία διαφάνειας, προγραμμάτων, επιχειρημάτων και απόψεων, που θα σέβεται τους πολίτες και το περιβάλλον».
Newsroom ΔΟΛ

Δημοσιεύτηκε στις 5 Σεπτεμβρίου, 2010


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:38 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ «Εγώ δεν είμαι υποψήφιος για να φέρω στο ΠΑΣΟΚ μία από τα ίδια»

11:35 - Είδη ατομικής προστασίας από το Δήμο Πέλλας στους εθελοντές πυροσβέστες της Π.Υ. Γιαννιτσών

11:33 - «Κάθε βράδυ θα σε περιμένω» Υπέροχη μουσική βραδιά από την χορωδία του ΦΣΕ για τον Σύλλογο Καρκινοπαθών

11:30 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Υπό έλεγχο τέθηκε η εστία φωτιάς που ξέσπασε στην περιοχή του Καταφυγίου Κορομηλιάς από εναέρια πτητικά μέσα και δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

11:26 - Σε κλίμα συγκίνησης στα Γιαννιτσά οι εκδηλώσεις της «μαύρης» επετείου της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

11:23 - Να συνθέσουμε. Να εμπνεύσουμε. Να νικήσουμε! Γράφει ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής

17:33 - Θ. Τζάκρη – Ερώτηση στη Βουλή για τις σοβαρές ελλείψεις στα Παιδιατρικά Τμήματα των δυο νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών

17:31 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για κατοχή ναρκωτικών

17:30 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ : ‘’ Η εξωτερική και αμυντική πολιτική της χώρας δεν είναι οικογενειακή υπόθεση. Η κυβέρνηση οφείλει εξηγήσεις για την αποστολή αμυντικού υλικού στην Ουκρανία.’’

17:28 - Ξεκίνησαν ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για δωρεάν φοίτηση στα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠΜΕΑ του Δήμου Πέλλας – Προθεσμία ως 1η Αυγούστου