Pellanet

Μπουτάρης: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει και θα είμαι δήμαρχος

Την εκτίμηση πως το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι έτοιμο το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στον χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης, επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει να «τρέξουν» οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο.

«Ετσι κι αλλιώς το αποτεφρωτήριο θα γίνει. Εάν όχι το 2019, το 2020 ή το 2021. Πάλι δήμαρχος θα είμαι, να ξέρετε» είπε, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους.

Ομόφωνη έγκριση

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε κριτική πως «το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης από τον δήμαρχο και τη διοίκηση», καταγγέλλοντας «τον τρόπο διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος που δίνει τη δυνατότητα επιλογών στους πολίτες».

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», τόνισε πως θα ψηφίσει το θέμα «με ενθουσιασμό. Πιστεύω οι διαδικασίες θα πάνε από δω και πέρα πιο γρήγορα» είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δήλωσε «υπέρ στο να γίνει «χάθηκε χρόνος».

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, με τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, με στόχο να καθοριστεί οικοδομήσιμος χώρος για την εγκατάσταση χρήσεων κοιμητηρίων και Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:24 - Ανακοίνωση απαγόρευσης καύσης έως και την Τρίτη 18 Μαρτίου

10:07 - Παιδική θεατρική παράσταση στα Γιαννιτσά

09:25 - Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

09:20 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (12/3)

09:14 - 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά