Pellanet

Μπουτάρης: Το αποτεφρωτήριο θα γίνει και θα είμαι δήμαρχος

Την εκτίμηση πως το πρώτο εξάμηνο του 2019 θα είναι έτοιμο το Κέντρο Αποτέφρωσης Νεκρών στον χώρο των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στην περιοχή της Θέρμης, επανέλαβε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο κ. Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, κάλεσε την κυβέρνηση να βοηθήσει να «τρέξουν» οι διαδικασίες, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το έργο.

«Ετσι κι αλλιώς το αποτεφρωτήριο θα γίνει. Εάν όχι το 2019, το 2020 ή το 2021. Πάλι δήμαρχος θα είμαι, να ξέρετε» είπε, απευθυνόμενος στους δημοτικούς συμβούλους.

Ομόφωνη έγκριση

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, άσκησε κριτική πως «το θέμα του αποτεφρωτηρίου νεκρών γίνεται αντικείμενο επικοινωνιακής διαχείρισης από τον δήμαρχο και τη διοίκηση», καταγγέλλοντας «τον τρόπο διαχείρισης ενός τόσο σοβαρού και ευαίσθητου θέματος που δίνει τη δυνατότητα επιλογών στους πολίτες».

Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», τόνισε πως θα ψηφίσει το θέμα «με ενθουσιασμό. Πιστεύω οι διαδικασίες θα πάνε από δω και πέρα πιο γρήγορα» είπε.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», Μιχάλης Κωνσταντινίδης, δήλωσε «υπέρ στο να γίνει «χάθηκε χρόνος».

Το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής των Κοιμητηρίων Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη, με τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο, με στόχο να καθοριστεί οικοδομήσιμος χώρος για την εγκατάσταση χρήσεων κοιμητηρίων και Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Ένταξη του Έργου «Ψηφιακός Μετασχηματισμός Δήμου Σκύδρας»

15:08 - Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πέλλας κατασχέθηκαν ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και κάνναβης

15:04 - Η Έδεσσα επενδύει στην αγροβιοποικιλότητα και τον βιώσιμο τουρισμό

14:57 - Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Στυλιανού στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Μενεμένης – Θεσσαλονίκης

14:37 - 4η συνάντηση της Περιφερειακής Ομάδας Υποστήριξης του έργου “DeepTechValleys” στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

14:32 - Με θετικό πρόσημο έκλεισε το διήμερο για την ομάδα βόλει ΠΑΣ  Ίκαρος Έδεσσας, σημειώνοντας δύο σημαντικές νίκες στις τρεις αναμετρήσεις.

14:29 - ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ 2026

13:35 - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΥΑΣ ΒΡΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:55 - Δήμος Έδεσσας Άθληση για Όλους

12:51 - Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας