Pellanet

ΝΑΤΟ: Δεν υπάρχει σχέδιο Β για την ένταξη της ΠΓΔΜ

«Η εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας είναι πρωταρχικής σημασίας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ», σύμφωνα με αξιωματούχο του ΝΑΤΟ, όσον αφορά τη θέση της Συμμαχίας στο θέμα του ονόματος.

Παραπέμποντας στη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ, Γιενς Στόλτενμπεργκ, από τα Σκόπια στις 18 Ιανουαρίου, ο ίδιος αξιωματούχος επισήμανε επίσης ότι εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, που είναι «κρίσιμης σημασίας» για την ένταξη της ΠΓΔΜ, η χώρα θα πρέπει, παράλληλα, να συνεχίσει τις προσπάθειες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στα θέματα που αφορούν τη διακυβέρνηση, την ενίσχυση του κράτους δικαίου, την οικοδόμηση μίας ανοιχτής και πολυεθνικής κοινωνίας και τη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.

  Υπενθυμίζεται, ότι στην κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει στις 18 Ιανουαρίου, στα Σκόπια, μαζί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο γγ του ΝΑΤΟ είχε δηλώσει ότι «δεν υπάρχει Σχέδιο Β. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να μπει η χώρα στο ΝΑΤΟ, πέρα από την επίλυση της ονομασίας».

Επίσης, είχε τονίσει ότι απαιτείται «σκληρή δουλειά» από την ΠΓΔΜ και πως η «πόρτα» του ΝΑΤΟ παραμένει ανοιχτή.

Πηγή: in.gr

Δημοσιεύτηκε στις 2 Φεβρουαρίου, 2018


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

18:25 - Συνελήφθησαν 2 άτομα, σε διαφορετικές περιπτώσεις, στην Κατερίνη για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά

18:16 - Α. Τζιτζικώστας στις εκδηλώσεις της Εθνικής Ημέρας Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

18:12 - Η Περιφερειάρχης στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη

16:02 - ημερήσια εκδρομή το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2026

15:56 - ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΡΑΜΑ – Ημερίδα – Δευτέρα 26 Γενάρη στις 5:30μ.μ.

15:48 - Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις σε Αυστρία και Φινλανδία

15:43 - ERASMUS+1ου ΕΚ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ

13:08 - «Η Ποίηση στα Χρόνια της Σιωπής, 1967–1974 – Η Επίδραση του Γιώργου Σεφέρη»

15:20 - Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης στην Πιερία

15:13 - Από την ποίηση στη μουσική… Ένα δίκτυο έμπνευσης με γέφυρα τον Ντεμπυσύ