Pellanet

Νέα επεισόδια στον Έβρο: Εκτεταμένη χρήση χημικών κατά των ελληνικών δυνάμεων

Νέα επεισόδια σημειώθηκαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σημειώθηκε εκτεταμένη χρήση χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις που φρουρούν τον συνοριακό φράχτη κοντά στο φυλάκιο των Καστανιών.

Άμεσα υπήρξε ενίσχυση του φράχτη από την ελληνική πλευρά καθώς δυνάμεις των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο, δημιουργώντας μία διπλή περίμετρο, προκειμένου να αποτραπεί η ενδεχόμενη είσοδος προσφύγων και μεταναστών στη χώρα.

Από τις 11.30 το πρωί της Κυριακής και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το απόγευμα, οι ελληνικές δυνάμεις φρούρησης του συνοριακού φράχτη δέχτηκαν μεγάλο αριθμό χημικών, από τις τουρκικές αρχές, ενώ απέκρουσαν και τις εκ νέου προσπάθειες εισόδου στη χώρα.

Σύμφωνα με το evros-news.gr η συχνότητα, η κλίση και το βεληνεκές πολλών βολών καταδεικνύει πως εκτοξεύονται από βομβιδοβόλα ή ανάλογο εξοπλισμό που έχουν στη διάθεσή τους τα τουρκικά σώματα ασφαλείας.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης προβάλουν βίντεο με απολύμανση του καταυλισμού που έχει στηθεί από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Οι κινήσεις της τουρκικής πλευράς γεννούν ερωτήματα για το κατά πόσο υπάρχουν κρούσματα του Covid-19 ανάμεσα στους πρόσφυγες και μετανάστες ή εάν υπάρχει επαρκής μέριμνα για την προστασία τους από τις τουρκικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Πέμπτης, ομάδα ατόμων έβαλε φωτιά σε δέντρο προκειμένου να πέσει πάνω στον φράχτη και να δημιουργήσουν δίοδο εισόδου.

 

 

 

 

cnn.gr

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαρτίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

11:09 - Πορεία για τα Τέμπη στα Γιαννιτσά – Σε Εξέλιξη

12:38 - Επίσκεψη του τμήματος Μηχανικών του 1ου ΕΠΑΛ στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Γιαννιτσών

11:42 - Στο 3ο Φόρουμ για την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ο ΥφΑΑΤ Διονύσης Σταμενίτης «Δυναμικές και ανθεκτικές καλλιέργειες το κλειδί για την Περιφερειακή Ανάπτυξη»

11:38 -   Ο  ΝΕΟΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΡΑΜΑΣ

11:35 - Καλούμε όλα τα μέλη μας να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν

11:32 - ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΛΛΑΣ-Κοπή πίτας

18:17 - ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

14:44 - Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών

13:42 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Δεν θα πραγματοποιηθεί αποκομιδή απορριμμάτων την 28η Φεβρουαρίου – Κανονικά η αποκομιδή την Καθαρά Δευτέρα 3 Μαρτίου

13:12 - Σε εκδήλωση για την ενεργειακή αναβάθμιση που οδηγεί στην πράσινη μετάβαση ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Κ. Κεχαγιαδάκης