Pellanet

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση, αυτή τη φορά για το πρόγραμμα «Καλλικράτης»

εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από την Καρδίτσα, τελευταίο σταθμό της τριήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία. Επανέλαβε, επίσης, πως η ΝΔ έκανε την αυτοκριτική της, παραδέχθηκε τα λάθη της και «τραβήξαμε μια γραμμή με το παρελθόν».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, ο «Καλλικράτης» έγινε από όνειρο της Νέας Δημοκρατίας, που σήμερα δυστυχώς -όπως είπε- το ΠΑΣΟΚ έχει διασύρει. Το πρόγραμμα, συνέχισε ο κ. Σαμαράς, ξεκίνησε με μεγάλα όνειρα, όμως η κυβέρνηση έχει «πετσοκόψει» τα οικονομικά του τόσο, που δεν μπορεί πλέον να προσφέρει αυτό για το οποίο έγινε.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση σήμερα πραγματικά βασανίζεται από την αγωνία τού τι θα γίνει με τον «Καλλικράτη», υποστήριξε ο κ. Σαμαράς, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε χωροταξία «κομματικής κοπτοραπτικής».
Έβαλαν τους δήμους εκεί που τους βόλευε, χωρίς να δώσουν πόρους, τόνισε σημειώνοντας πως «έχουμε πέσει πάνω από το 40% των θεσμοθετημένων πόρων, όταν γνώριζαν ότι ο 'Καλλικράτης' απαιτούσε πέντε δισ. ευρώ, για να 'δουλέψει', όπως εμείς είχαμε συλλάβει την εμβέλεια και τη δύναμη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Επομένως, συνέχισε, έχουμε μπει σε μια φάση που σε 15 μέρες, ο απλός κόσμος που αγωνιά για το αύριο, έχει να δώσει μια διπλή απάντηση στην κυβέρνηση. Απάντηση, όπως είπε, αυτοδιοικητική για τον «Καλλικράτη», ο οποίος «στην ουσία, δεν υπάρχει, είναι άφαντος». Και υπάρχει, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, και το δεύτερο μήνυμα: Το μήνυμα, όπως ανέφερε, για τη σημερινή πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.
Ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για ασφυξία στην αγορά, για μηδενισμένες προσδοκίες σε όλα τα σημεία της χώρας, για ανύπαρκτα εισοδήματα, διατυπώνοντας παράλληλα το ερώτημα: Με μια τέτοια πολιτική που οδηγεί σε αυτή την ασφυξία πώς περιμένει η κυβέρνηση να εισπράξει φόρους για να κλείσει το έλλειμμα; Έκανε λόγο για λάθος πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, πολιτική που μας βάζει, όπως είπε, σε πολύ μακροπρόθεσμες σχέσεις, με δανειστές, μια πολιτική που μας αναγκάζει αντί να ανοίγουμε καινούργιες επιχειρήσεις, να τις κλείνουμε.
Τόνισε, επίσης, πως η ΝΔ μπορεί να δώσει στον επιχειρηματία την αναγκαία εμπιστοσύνη για να προχωρήσει την επιχείρησή του, να προσλάβει υπαλλήλους και να μπορέσει να πιστέψει ότι υπάρχει αύριο.
Ακόμα, μίλησε για μια διαφορετική σχολή σκέψης, για μια άλλη φιλοσοφία της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ. Ταυτόχρονα ως ΝΔ, συμπλήρωσε, αναγνωρίζουμε τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, κάναμε δριμύτατη αυτοκριτική και «τραβήξαμε μια γραμμή με το παρελθόν».
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό και στον υποψήφιο δήμαρχο Καρδίτσας Κώστα Παπαλό, μιλώντας έξω από το εκλογικό κέντρο του δευτέρου.
Ο κ. Σαμαράς νωρίτερα είχε επισκεφθεί το αεροδρόμιο που κατασκευάζεται στη Μυρίνη του δήμου Κάμπου.
Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης Μάξιμος Χαρακόπουλος, σε δηλώσεις του από την Καρδίτσα, υπογράμμισε πως οι πολίτες της Θεσσαλίας είναι αποφασισμένοι να στείλουν ξεκάθαρο ηχηρό μήνυμα στην «κυβέρνηση του Μνημονίου». Ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά στραβά αρμενίζει η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου, και πως αποχή ή ψήφος στους κυβερνητικούς υποψηφίους είναι λευκή επιταγή στην κυβέρνηση για να λάβει νέα σκληρότερα μέτρα μετά τις εκλογές. Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσιεύτηκε στις 24 Οκτωβρίου, 2010


Σχόλια

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι ιδιοκτήτες για την άμεση απομάκρυνση του
αγροτικού εξοπλισμού τους που βρίσκεται εντός των γεωτεμαχίων ιδιοκτησίας
Δ.ΥΠ.Α. (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) επί της οδού Σαλαμίνος του
οικισμού Κρύας Βρύσης Πέλλας, προκειμένου η Υπηρεσία να προβεί στον
απρόσκοπτο καθαρισμό και αποψίλωσή τους.


pellanet facebook