Pellanet

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου στην Ελλάδα: Παραβιάζετε το Διεθνές Δίκαιο και μας συκοφαντείτε

Σε νέα επίθεση κατά της Ελλάδας προχώρησε η Άγκυρα με αιχμή το μεταναστευτικό. «Αναίσχυντες» χαρακτήρισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τις «κατηγορίες της Ελλάδας», ενώ με περίσσιο θράσος έκανε λόγο για fake news όσον αφορά στις φωτογραφίες με τους 92 γυμνούς μετανάστες στον Έβρο.

Όπως αναφέρει το protothema.gr, τραβώντας και πάλι το σχοινί ο Τσαβούσογλου εξαπέλυσε επίθεση στην Ελλάδα ισχυριζόμενος τα εξής: «Η Ελλάδα είναι γνωστό ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και συκοφαντεί την Τουρκία».

Την ιστορία επικαλέστηκε για ακόμη μια φορά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για να «χτίσει» το μεγαλοϊδεατικό του όραμα.

«Η Τουρκία έχει γίνει και πάλι το κέντρο του διεθνούς γεωπολιτικού ενδιαφέροντος όπως συνέβαινε και στην ιστορία. Βρισκόμαστε σε μια κομβικής σημασίας θέση στην οποία συνδέουμε την Ανατολή με τη Δύση, τον Βορρά με τον Νότο, στην ενέργεια, το εμπόρια και τις μετακινήσεις» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Υποστήριξε, δε, ότι η σημασία της τουρκικής περιοχής για την παγκόσμια σταθερότητα και ευημερία έχει αυξηθεί εν μέσω συνεχιζόμενων παγκόσμιων κρίσεων, ενώ τόνισε πως η Άγκυρα πρέπει να παρουσιάσει ένα «ισχυρό όραμα για το μέλλον».

«Ο τρόπος για να μετατρέψουμε την περιοχή μας σε τόπο σταθερότητας αυξάνοντας παράλληλα την ευημερία των εθνών μας είναι με την ενίσχυση της ενότητάς μας. Ο τρόπος για να ενισχύσουμε την ενότητά μας είναι να κάνουμε τα σωστά βήματα τη σωστή στιγμή με θάρρος», υποστήριξε.

 

ΠΗΓΗ

Δημοσιεύτηκε στις 17 Οκτωβρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

23:16 - Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΗΤΩ – ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑΜΙΛΛΑ ΚΟΥΛΙΕΒΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 23 ΙΟΥΛΙΟΥ

16:13 - τηλεφωνική απάτη σε βάρος ηλικιωμένης

09:40 - Στα 21 της χρόνια η Ισμήνη Τσιντονίδου ταξιδεύει από τα Γιαννιτσά στις λυρικές σκηνές της Ευρώπης

14:24 - ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11:00-15:00 ΣΤΙΣ 14 ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΕΣΣΑ, ΠΑΡΚΟ ΜΙΚΡΩΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ 11:30 πμ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

14:20 - Ο Δήμος Σκύδρας τίμησε τους αγωνιστές και τα θύματα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο

21:42 - Συνέντευξη με τον Ηλία Πανίδη, στον PellaFm 103,3

11:30 - Συνέντευξη Ευρωβουλευτή, Ν. Φαραντούρη στον PellaFm 103,3

12:02 - Συνέντευξη με τον Δήμαρχο Χαλκηδόνας, Σταύρο Αναγνωστόπουλο στον Pellafm 103,3

16:08 - Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα

15:55 - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΕΙΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΝ ΣΕ ΕΔΕΣΣΑ ΚΑΙ ΚΡΥΑ ΒΡΥΣΗ