Pellanet

Νέο επεισόδιο στο σίριαλ «Ελληνικός Χρυσός»: Προσέφυγε στο ΣτΕ κατά Σταθάκη

Παρέμβαση Μαξίμου στη διαιτησία - Ακύρωσε την επιλογή του επιδιαιτητή, για τον οποίο είχε συμφωνήσει ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Μπορεί οι σχέσεις της κυβέρνησης με την πολυεθνική εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» να διέρχονται κατά διαστήματα κάποια κρίση με έντονες εξάρσεις και η εταιρεία να ανακοινώνει την μία στιγμή την διακοπή της δραστηριότητάς της στην  Ελλάδα και από την άλλη, μετά την  συνάντησή της με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Σταθάκη (2.10.2017) να ανακαλεί και να προσφεύγει στην διαδικασία της διαιτησίας, αλλά, παρ' όλα αυτά, η επίμαχη εταιρεία προσέφυγε και πάλι στη Δικαιοσύνη.

Παρά το διαφαινόμενο συναινετικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, η κυβέρνηση συνεχίζει τα σιωπηλά χτυπήματα κάτω από τη μέση, αφού, με την άρνηση του κ. Σταθακη να χορηγήσει την  παράταση της άδειας των εγκαταστάσεων του βοηθητικού μηχανολογικού εξοπλισμού στις Σκουριές, ουσιαστικά φρενάρει την πρόοδο των εργασιών του μεταλλείου και πυροδοτεί το κλίμα των σχέσεων.

Πάντως, έντονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ζήτημα της προσφυγής στη διαιτησία, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, το Μαξίμου έκανε παρέμβαση στην επιλογή των προσώπων που θα συμμετέχουν στη διαιτησία και καθαίρεσε τον επιδιαιτητή και τέως πρόεδρο Ανωτάτου Δικαστηρίου, τον οποίο αρχικά είχε εγκρίνει ο κ. Σταθάκης. Τώρα αναμένεται  η  επιλογή του νέου επιδιαιτητή.
Πέρα από το ζήτημα της διαιτησίας, η «Ελληνικός Χρυσός» προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του κ. Σταθάκη. Η εταιρεία ζητάει από τους συμβούλους Επικρατείας να ακυρωθεί ως παράνομη η άρνηση του υπουργού Περιβάλλοντος να αποφανθεί επί του αιτήματος που είχε υποβάλει τον περασμένο Μάρτιο για χορήγηση παράτασης ενός έτους της άδειας εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού των βοηθητικών εγκαταστάσεων και υποδομών εξυπηρέτησής της στις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις στις Σκουριές Κασσάνδρας Χαλκιδικής. Η παλαιά άδεια έληξε στις 24.3.2017.

Η άδεια εγκατάστασης, μεταξύ των άλλων, αφορά στο παρασκευαστήριο σκυροδέματος, την εγκατάσταση ανεμιστήρων για τον αερισμό της στοάς του υπόγειου μεταλλείου και τις εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης. Δηλαδή, εγκαταστάσεις αναγκαίες για την λειτουργία του όλου έργου.

Οι επίμαχες εγκαταστάσεις και υποδομές για τις οποίες ζητείται η παράταση της άδειάς τους, όπως επισημαίνει η εταιρεία, συναρτώνται άμεσα με την πρόοδο των εργασιών στις Σκουριές και επιφέρουν καθυστέρηση στην πρόοδό τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» έχει κερδίσει έως τώρα όλες τις κύριες δικαστικές μάχες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτός κάποιων δευτερεύουσας σημασίας.

Πηγη:protothema.gr

Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου, 2017


Σχόλια


pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:47 - Η κωμωδία ΄Στους 2 τρίτος…χωρεί’ στο Δημοτικό Θέατρο Μαυροβουνίου Σκύδρας

12:43 - Συνελήφθη ένα άτομο στην Πιερία για μη νόμιμη μεταφορά αλλοδαπών

12:39 - Σήμερα και αύριο στην Έδεσσα: Η ταινία των θερινών σινεμά που σπάει ταμεία και ξεγυμνώνει την πατριαρχία. ->Πέμπτη 25 και Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024: Πάντα υπάρχει το αύριο.

12:36 - Ο Λάκης Βασιλειάδης στη δεξίωση για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: «50 Χρόνια Δημοκρατίας, 50 Χρόνια Πολιτικής Ομαλότητας»

12:33 - Φεστιβάλ Ολύμπου: Την Πέμπτη25 Ιουλίου στο Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο κροκόδειλοςCrocky και οι φίλοι του», της τιμώμενης χώρας Σερβίας με υπέρτιτλουςστα Ελληνικά

15:28 - Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

15:26 - Κλειστό το ΚΕΠ Κονταριώτισσας έως και την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024

15:22 - ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ: «Έχει κλονιστεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Δεν θα χαρίσουμε την ατζέντα για την ασφάλεια του πολίτη στη συντηρητική παράταξη»

15:20 - Θερινό ωράριο λειτουργίας αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων του Δήμου Δίου-Ολύμπου

11:37 - Θεσσαλονίκη: Βρήκαν τους κλέφτες που άρπαξαν κοσμήματα 100.000 ευρώ προσποιούμενοι τους… τεχνικούς!