Pellanet

Νέο voucher του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους από 30 έως 55 ετών

Νέο voucher του ΟΑΕΔ για μακροχρόνια ανέργους από 30 έως 55 ετών

Αναμένετε η προκήρυξη (με πιθανή ημερομηνία έναρξης τα μέσα Οκτωβρίου) του νέου προγράμματος για 16.000 μακροχρόνια ανέργους που θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Εργασίας. Ο ΟΑΕΔ ήδη έχει καταρτίσει το σχέδιο για την υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος voucher για ανέργους ηλικίας από 30 έως 55 ετών κυρίως χαμηλών τυπικών προσόντων σε δεξιότητες, υπηρεσιών συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης σε κλάδους που αποτελούν αναπτυξιακές προτεραιότητες της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το εγκεκριμένο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ με ονομασία «Επιταγή κατάρτισης ανέργων σε τομείς οικονομικής δραστηριότητας με υποχρεωτική εγγυημένη απασχόληση» έχει εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας.
Οι άνεργοι θα προσλαμβάνονται από επιχειρήσεις για 6 μήνες μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:
θεωρητική κατάρτιση πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της Οικονομίας πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος καθώς και εγγυημένη απασχόληση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για άνεργους απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ

Θα ανακοινωθεί πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για έξι μήνες επίσης με αμοιβή 450 ευρώ το μήνα για 8.000 απόφοιτους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ θα υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες και θα αφορά αποκλειστικά αποφοίτους των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας άνεργους εγγεγραμμένους του Οργανισμού και θα δίνει την ευκαιρία να κάνουν την πρακτική τους για 6 μηνες σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα. Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ ενώ θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που επιθυμούν να προσλάβουν τους ωφελούμενους. Μετά την προκήρυξη για την συμμετοχή των πτυχιούχων θα ακολουθήσει αντίστοιχη πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις οι οποίες ενδιαφέρονται να απασχολήσουν κάποιον άνεργο πτυχιούχο για έξι μήνες, δίχως καμία δική τους επιβάρυνση. Το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στοχεύει στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας από τους αποφοίτους, μέσω της πραγματοποίησης Θεωρητικής κατάρτισης Πρακτικής άσκησης σε επιχείρηση, και Κατάρτισης στελεχών επιχειρήσεων στις οποίες πραγματοποιείται η απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας / πρακτική άσκηση των ωφελουμένων. Η εξάμηνη απασχόληση για τους νέους (επιδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) με ασφάλιση και μισθό θα προσεγγίζει τον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης (δηλαδή τα 586 ευρώ)

Το ΚΕΚ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ είναι στην διάθεση σας για κάθε πληροφορία σχετικά με όλες τις προκηρύξεις και δράσεις, στην διευκόλυνση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συμμετοχής, και την ηλεκτρονική παρακολούθηση της διαδικασίας επιλογής, παρακολούθησης και ολοκλήρωσης της συμμετοχής του άνεργου στη δράση. Επίσης στην επιλογή της επιχείρησης πρακτικής άσκησης από το μητρώο το οποίο έχει καταρτίσει το ΚΕΚ (σε συνεργασία με τους λογιστές-φοροτέχνες της ευρύτερης περιοχής) για την συγκεκριμένη δράση.
Το ΚΕΚ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ στεγάζετε στην οδό Αναγεννήσεως 6 δίπλα στην κεντρική είσοδο του γηπέδου των Γιαννιτσών. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2382083443. Ώρες λειτουργίας 9.00-2.00 το πρωί και 5.00-9.00 το βράδυ.

Δημοσιεύτηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

12:52 - Βραχιολάκι για όσους είναι σε επιτήρηση για ενδοοικογενειακή βία -Όλα τα μέτρα Φλωρίδη

12:39 - Φωτιά στα Καλάβρυτα, ανάμεσα στις περιοχές Σιγούνι και Ντούνισα

12:33 - Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας -Μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού

12:21 - «Συλλυπητήρια επιστολή του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών»

12:18 - Πανελλαδική Εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

15:34 - Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχή της Ημαθίας

11:40 - «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο 2o Διεθνές Συνέδριο Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Θεσσαλονίκη

11:38 - Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία Οδό στην Ημαθία

11:33 - Χαιρετισμός του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κατά την συνάντηση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα Φιλίας της Γερμανίας

15:37 - ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΪΡΟΥ ΣΤΗ PELLA TV