Pellanet

Ο κύβος ερρίφθη: Το σχέδιο για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια – Μονά θρανία, αντισηπτικά παντού, τι θα γίνει με τις εξετάσεις

Για αύριο κλείστηκε το ραντεβού του πρωθυπουργού με τους πολίτες όπου μέσω διαγγέλματος, αναμένεται να αναφερθεί στην σταδιακή άρση των περιορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δύο φάσεις αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων εντός του Μαΐου.

Και το Σάββατο και την Κυριακή οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν συνεχείς τόσο με τον Βασίλη Κικίλια όσο και με την Νίκη Κεραμέως παρουσία φυσικά και του Σωτήρη Τσιόδρα. Στις συσκέψεις αυτές εξετάστηκαν πιθανές ημερομηνίες επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Πρώτα Γυμνάσια - Λύκεια

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 11 Μαΐου αναμένεται να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια και δύο βδομάδες αργότερα, στις 25 Μαΐου τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία με ταυτόχρονη παράταση του σχολικού έτους. Η πορεία της πανδημίας θα ορίσει και το τέλος της σχολικής χρονιάς με αυτή να προσδιορίζεται στο τέλος Μαΐου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τέλος Ιουνίου για την πρωτοβάθμια.

Άλλωστε, σε χτεσινή της δήλωση η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε πως η παράταση της σχολικής χρονιάς είναι πιθανή.

Οι επιστήμονες θα μελετήσουν πολύ προσεκτικά την επίπτωση της επαναλειτουργίας Γυμνασίων και Λυκείων στην πορεία της πανδημίας και μόνο αν υπάρχουν θετικά αποτελέσματα θα ανοίξουν δημοτικά και νηπιαγωγεία. Άλλωστε, όπως έχουν τονίσει ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς, μόνο αν η άρση ενός μέτρου δεν οδηγήσει σε εξάπλωση της covid-19 θα προχωράμε στο επόμενο στάδιο, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δούμε ένα μέτρο να επανέρχεται. Ούτως ή άλλως η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα είναι πολύ διαφορετική καθώς θα υπάρξουν κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Στις τάξεις θα υπάρχουν αντισηπτικά, πιθανότατα θα βρίσκεται ένας μαθητής ανά θρανίο και θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για την επαναλειτουργία των σχολείων στο νέο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί.

Προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πολύ πιθανό να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σενάριο που άφησε ανοιχτό το Σαββατοκύριακο με δηλώσεις της η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Στην ίδια κατεύθυνση «δείχνουν» και ομοσπονδίες εκπαιδευτικών όπως η ΟΛΜΕ. Μένει να αποσαφηνιστεί τι θα γίνει σε περίπτωση που γονείς επιλέξουν να μην στείλουν τα παιδιά τους σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, φοβούμενοι κάποιο κρούσμα κορωνοϊού στο σπίτι τους.

 

 

dikaiologitika.gr

Δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου, 2020


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:51 - 10η Ημερίδα για τα Μαθηματικά στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

11:37 - Το Νοσοκομείο Γιαννιτσών στηρίζει τη μητέρα, στηρίζει τις δράσεις για υγιή βρέφη, στηρίζει και ευαισθητοποιεί για την αξία του μητρικού θηλασμού

11:31 - Η Νέα Πέλλα γερνάει, το ΚΑΠΗ παραμένει κλειστό και οι ηλικιωμένοι στη μοναξιά τους

10:53 - ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2026

19:21 - Εγκληματική αδράνεια για το κλειστό ΚΑΠΗ της Νέας Πέλλας. Ποιοι βολεύονται!

11:41 - FoodTech Hackathon 2026

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00