Pellanet

Οι εννέα κλάδοι που ενισχύονται μέσω ΕΣΠΑ -Ποιοι θα μοιραστούν 4,2 δισ. ευρώ

Εννέα επιχειρηματικοί κλάδοι αναμένεται να μοιραστούν τα 4,2 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, με στόχο την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας, με το υπουργείο Ανάπτυξης να υπολογίζει πως οι χρηματοδοτούμενες δράσεις θα είναι έτοιμες να προκηρυχθούν στις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το Έθνος, η διοχέτευση των χρημάτων θα πάει προς κλάδους όπως: ο τουρισμός, η αγροδιατροφή, η υγεία-φαρμακευτική βιομηχανία, η ενέργεια, τα υλικά, οι κατασκευές, οι τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών και οι δημιουργικές και πολιτιστικές βιομηχανίες (κλωστοϋφαντουργία, έτοιμο ένδυμα, χειροτεχνία αλλά και εκδόσεις βιβλίων, κινηματογράφος κτλ). Οι κλάδοι αυτοί σύμφωνα με μελέτες του ΙΟΒΕ, οπυ ΚΕΠΕ και της McKinsey Company, μπορούν να δώσουν μέχρι το 2021 550.000 θέσεις εργασίας και περίπου 49 δισ. ευρώ ακαθάριστη προστιθέμενη αξία στην οικονομία.

Οι κυριότερες δαπάνες που θα χρηματοδοτηθούν είναι: Τουρισμός: Ενίσχυση επιχειρήσεων για συνεδριακό, ιαματικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο τουρισμό και τουρισμό πόλης Αγροδιατροφή: Χρηματοδότηση δαπανών για εξαγωγές τυποποιημένων προϊόντων Εφοδιαστική αλυσίδα: Επιδοτήσεις για τη βελτίωση σιδηροδρομικών και οδικών υποδομών Περιβάλλον: Η διαχείριση αποβλήτων, η πιστοποίηση και η οργάνωση επιχειρηματικών πάρκων είναι οι κύριοι στόχοι των δράσεων Υγεία-Φαρμακευτική βιομηχανία: Θα διατεθούν κοινοτικά κονδύλια για έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων καθώς και για τον ιατρικό τουρισμό. Ενέργεια: Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και η στήριξη των ΑΠΕ περιλαμβάνονται στο εν λόγω πρόγραμμα Υλικά-κατασκευές: Ενισχύονται επιχειρήσεις για την παραγωγή οικολογικών χρωμάτων, την ανακύκλωση ελαστικών και πλαστικών, ώστε να αξιοποιηθούν για την παραγωγή ενέργειας. Τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών: οι επιδοτήσεις θα κατευθυνθούν ώστε οι επιχειρήσεις να αναβαθμίσουν αλλά και να αξιοποιήσεων καλύτερα ψηφιακές υπηρεσίες Δημιουργικές-πολιτιστικές βιομηχανίες: η διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίες, η εξωστρέφεια των προϊόντων και η βελτίωση της ποιότητας είναι οι κυριότερες δαπάνες ενίσχυσης επιχειρήσεων.

Δημοσιεύτηκε στις 17 Απριλίου, 2014


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

11:30 - Τιμητική βράβευση του Νίκου Γεωργιάδη από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας

13:10 - Στηρίζουμε την 24ωρη απεργία της ΔΟΕ και την 3ωρη στάση εργασίας της ΟΛΜΕ την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2026

12:58 - «Check in για 2» ΕΔΕΣΣΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕΛΛΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

12:55 - «Check in για 2» ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2026 ΩΡΑ: 21.00

11:10 - Εορτασμός «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Αγίου Αρτεμίου

10:56 - ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ – «Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ»

12:02 - Από τα Γιαννιτσά στην Κρακοβία: Το 1ο Γυμνάσιο σε μια ευρωπαϊκή εμπειρία μάθησης και συνεργασίας.

12:00 - ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΝΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ (ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ) ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

11:56 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων της 114ης Επετείου της Απελευθέρωσης των Γιαννιτσών

11:53 - 11ος Νυχτερινός Δρόμος Νερού Έδεσσας – Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2025