Pellanet

Ολοταχώς για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και στο Δημόσιο

Χρονιά εισοδηματικών ενισχύσεων και στο Δημόσιο- άρα εξ αντανακλάσεως και στους συνταξιούχους- θα είναι το 2023, καθώς το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης.

«Απαιτείται μόνιμος δημοσιονομικός χώρος, άρα πρέπει να γνωρίζουμε τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες» σημείωσε αρμόδια πηγή, ξεκαθαρίζοντας έτσι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή εντός του 2022 όσον αφορά στην εισφορά αλληλεγγύης, ακόμα κι αν δικαιωθούν οι δικαστικοί που έχουν προσφύγει. «Σε κάθε περίπτωση, θα ικανοποιηθούν όσοι έχουν προσφύγει», συμπλήρωσε, κάτι που σημαίνει ότι στην περίπτωση θετικής έκβασης για τους δικαστικούς, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για φέτος θα ισχύσει μόνο για όσους έχουν κινηθεί νομικά.

Στα σκαριά βρίσκεται, όμως, μια ακόμα μεγάλη αλλαγή στο Δημόσιο: η εισαγωγή bonus system σε επιλεγμένες υπηρεσίες.

«Το μισθολόγιο αποτέλεσε μια μεγάλη μεταρρύθμιση αλλά εμπεριέχει την αδυναμία προσαρμογής στα δεδομένα της αγοράς εργασίας», σημείωσε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας ότι το σύστημα αυτό θα μπορούσε να στηρίζεται σε δύο πυλώνες μόνιμων στόχων και επιβραβεύσεων και επιπλέον στοχευμένων τομέων που σχετίζονται με την υλοποίηση των κυβερνητικών στόχων. Για παράδειγμα, η κυβερνητική επιλογή εκκαθάρισης του στοκ των εκκρεμών συντάξεων μπορεί να συνδέεται με πρόσθετη αμοιβή, ενώ το μοντέλο θα επιδιωχθεί να εφαρμοστεί σε μονάδες που έχουν να πετύχουν μετρήσιμους στόχους. Ως ενδεικτικό παράδειγμα αναφέρθηκε η περίπτωση επιτροπών διαγωνισμών του Δημοσίου, μεγάλου ύψους και κρίσιμης σημασίας όπου και η ποιότητα και η ταχύτητα θα επιβραβεύονται.

«Δεν ψάχνουμε τρόπο να δώσουμε ένα ακόμα επίδομα στο Δημόσιο» ανάφερε η πηγή, παραπέμποντας για περισσότερες λεπτομέρειες στην υποβολή προτάσεων και από το υπουργείο Εσωτερικών. Η μεταρρύθμιση χρηματοδοτείται εν μέρει από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα ποσό της τάξεως των 10 εκατ. Ευρώ στην παρούσα φάση, ενώ “πλάτη” θα βάλει και ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Πηγή: iefimerida.gr

Δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου, 2022


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027

19:21 - Πρόγραμμα εκδηλώσεων “Ημέρας Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος ‘’

13:15 - ΣΔΕ Γιαννιτσών-Αριδαίας-Έδεσσας, εγγραφές 2026-27

13:12 - Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη σε βάρος γυναίκας που έγινε τον περασμένο Ιούνιο στην Αλεξάνδρεια

13:08 - Μια Μαγική Βραδιά Κάτω από την Πανσέληνο: Ο Απόηχος της Συναυλίας του Κώστα Χατζή στην Έδεσσα

18:15 -  Ώρες ευθύνης για τους βουλευτές της Πέλλας δεν αντέχει η . κόκκινη γέφυρα .