Pellanet

«Οχι» από Βερολίνο και Βρυξέλλες σε έξοδο της Ελλάδας από Σένγκεν

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Μέρκελ επισημαίνει το "όχι" στο κλείσιμο των συνόρων Ελλάδας - Σκοπίων, υπογραμμίζοντας ότι ζητείται ευρωπαϊκή λύση στο προσφυγικό. "Πρωταρχικός στόχος είναι η φύλαξη των εξωτερικών συνόρων. Επιθυμούμε κοινή ευρωπαϊκή λύση. Κανείς εκτός Σένγκεν", τονίζει ο Στ. Ζάιμπερτ.

Η έξοδος ή ο αποκλεισμός ενός κράτους μέλους από τη ζώνη του Σένγκεν είναι "ψευτολύση", η οποία «θα δηλητηριάσει τον ευρωπαϊκό διάλογο και δεν μπορεί κανείς απλώς να ορίσει εκ νέου τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και μάλιστα να το κάνει παρακάμπτοντας τις ενδιαφερόμενες χώρες» υπογραμμίζει από την πλευρά του ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε σημερινό του άρθρο στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, επίσης απέκλεισε κατηγορηματικά σήμερα το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Σένγκεν, επισημαίνοντας: "Οποιαδήποτε διαχείριση του προσφυγικού θα πρέπει να γίνει μαζί με την Ελλάδα, και όχι ενάντιά της".

Κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο οι δραστηριότητες στα σύνορα της ΠΓΔΜ οδηγούν στην απομόνωση της Ελλάδας, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε ότι η Επιτροπή κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τα κράτη-μέλη της στη διαχείριση αυτής της- άνευ προηγουμένου- μεταναστευτικής ροής και πρόσθεσε ότι η απάντηση της ΕΕ για την προσφυγική κρίση θα δοθεί σε συνεργασία με την Ελλάδα και όχι κατά της Ελλάδας.

Ο ίδιος σημείωσε παράλληλα, ότι με βάση τα τελευταία στοιχεία της Επιτροπής, υπάρχει ουσιαστική πρόοδος στην καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα και εξέφρασε την ελπίδα να συνεχιστεί αυτή η τάση.

 

 

 

 

 

Πηγή: ethnos.gr

Δημοσιεύτηκε στις 15 Φεβρουαρίου, 2016


Σχόλια

pellanet facebook

logo-ktel-pellas

Ροή Ειδήσεων

12:46 - pellafm 103,3-Δεύτερος Κάφες- Εκπομπή στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

12:36 - Εκδήλωση στη Μνήμη των θυμάτων της 14ης Σεπτεμβρίου 1944 στα Γιαννιτσά

11:15 - Θερινό σινεμά Έδεσσας: δύο τελευταίες προβολές

11:12 - ΟΙ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ!

11:09 - Κοτταρίδη και Ακαμάτη κατά Ρέμου για τον Αλέξανδρο. Θράσος απύθμενο και ευτελισμός

09:48 - Νομός Πέλλας: Mια πρωτοφανής αρνητική πρωτιά στην Ελλάδα

14:25 - Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Επίδομα Γέννησης σε οικογένειες του Δήμου Αλμωπίας.

14:22 - Μια φωτογραφική περιπλάνηση στις διαδρομές, τα μέσα μετακίνησης και τις ιστορίες των ανθρώπων του κόσμου.

19:29 - Στέγες και κατασκευές με φύλλα καρκινογόνου αμιαντοτσιμέντου εξακολουθούν να βρίσκονται σε διαφορετικά σημεία του Νοσοκομειακού Κιλκίς.

19:23 - ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΒΟΛΛΕΥ Π.Α.Σ. ΙΚΑΡΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2026 – 2027