Pellanet

ΠΕΔΚΜ: Διαμαρτυρία για την διακοπή του προγράμματος απασχόλησης ανέργων, άνω των 55 ετών

Με αυτή την μονομερή και αιφνίδια ενέργεια της Δ.ΥΠ.Α εκτροχιάζεται ο προγραμματισμός των δήμων και αναστατώνεται η προσωπική και οικογενειακή ζωή χιλιάδων πολιτών

 

Την έκπληξη και τη διαμαρτυρία της εκφράζει η Περιφερειακή Ένωση των Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) για την αιφνιδιαστική και μονομερή απόφαση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α) να διακόψει το “Πρόγραμμα επιχορήγησης για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55 ετών και άνω, σε φορείς του δημόσιου τομέα”.

Η ΠΕΔΚΜ επισημαίνει ότι η εν λόγω απόφαση προκαλεί μεγάλη αναστάτωση στην αυτοδιοίκηση, καθώς μέσω αυτού του προγράμματος εξασφάλιζαν προσωπικό εκατοντάδες δήμοι.

Το Δ.Σ της ΠΕΔΚΜ με ομόφωνη απόφασή του απέστειλε επιστολή έντονης διαμαρτυρίας στους αρμόδιους υπουργούς και το Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως με αυτή την μονομερή και αιφνίδια ενέργεια εκτροχιάζεται ο προγραμματισμός των δήμων και αναστατώνεται αναίτια η προσωπική και οικογενειακή ζωή χιλιάδων πολιτών, που προσδοκούσαν να συμπληρώσουν, παραγωγικά και ως εργαζόμενοι, τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότησή τους.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι  μέσω του Προγράμματος αυτού:

Οι δήμοι της χώρας των οποίων το τακτικό προσωπικό μειώνεται διαρκώς, λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων σε συνδυασμό με τις αθρόες λόγω των συνταξιοδοτήσεων, αλλά και της κινητικότητας, αποχωρήσεις, αντλούν πολύτιμο προσωπικό, απολύτως απαραίτητο για την, κατά το δυνατόν, ομαλή συνέχιση της λειτουργίας θεμελιωδών υπηρεσιών τους, όπως η καθαριότητα, το πράσινο, κ.λπ.

* Δεκάδες χιλιάδες ανέργων αποκτούν εργασία, ενισχύουν καθοριστικά το οικογενειακό τους εισόδημα και κατοχυρώνουν την συνταξιοδοτική προοπτική τους, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην υγιή, δια των εισφορών τους, χρηματοδότηση των ασφαλιστικών φορέων.

* Οι τοπικές οικονομίες ανασαίνουν και οι τοπικές αγορές τονώνονται, ιδιαίτερα στην παρούσα κρίσιμη συγκυρία.

Για όλους τους παραπάνω λόγους η ΠΕΔΚΜ καλεί την κυβέρνηση να συνεχίσει την απρόσκοπτη λειτουργία υποβολής, υποδοχής και διεκπεραίωσης των αιτήσεων και την διεύρυνση των διατιθέμενων μέσω του Προγράμματος νέων θέσεων εργασίας, με 10.000 θέσεις εργασίας επί πλέον.

Στόχος της διεύρυνσης του προγράμματος είναι ο πολύ ευαίσθητος πληθυσμός των ανέργων άνω των 55 ετών να έχει την δυνατότητα ασφαλούς ολοκλήρωσης του εργασιακού του βίου, και οι Δήμοι της χώρας να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις τοπικές κοινωνίες.

Δημοσιεύτηκε στις 7 Αυγούστου, 2024


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

10:24 - Ανακοίνωση απαγόρευσης καύσης έως και την Τρίτη 18 Μαρτίου

10:07 - Παιδική θεατρική παράσταση στα Γιαννιτσά

09:25 - Ενημερωτικές δράσεις του Κέντρου Υγείας Λιτοχώρου για την πρόληψη από τον καρκίνο του παχέος εντέρου

09:20 - ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΝΗ ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ (12/3)

09:14 - 1ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακού Θεάτρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος

14:24 - Μιχάλης Κατρίνης: Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι μέρος του ευρωπαϊκού αμυντικού μηχανισμού

13:18 - Το Σάββατο 15 Μαρτίου στη Νέα Έφεσο το 8ο δωρεάν ενημερωτικό – εκπαιδευτικό σεμινάριο χρήσης απινιδωτή, απόφραξης αεραγωγού και καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης

13:16 - EKΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

12:14 - Έκθεση ζωγραφικής του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

12:08 - Συμμετοχή μαθητριών του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου -1ου ΕΠΑΛ Έδεσσας στον διαγωνισμό εικονικής επιχείρησης του JA Greece με την Amaltheia’s Naturals: Φυτικά Καλλυντικά