Pellanet

Περικοπή στο δώρο από τη διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου

Περικόπτει το δώρο Χριστουγέννων για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ. Χωρίς δώρο Χριστουγέννων θα μείνουν χιλιάδες συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι, καθώς η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ) αποφάσισε την περικοπή του, επικαλούμενη οικονομικά προβλήματα. Η παραπάνω εξέλιξη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΑΔΕΔΥ, η οποία επιτίθεται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στη διοίκηση του Ταμείου.
«Με την τακτική της διολίσθησης επιχειρούν η πλειοψηφία του Μ.Τ.Π.Υ. αλλά και η Κυβέρνηση να περιορίσουν τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και να οδηγήσουν την επικουρική ασφάλιση σε διάλυση», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ.
«Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν από την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για να μη ληφθούν αποφάσεις από το Μ.Τ.Π.Υ. για τον περιορισμό των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η Διοίκηση του Μ.Τ.Π.Υ. αλλά και η Κυβέρνηση, προχωρούν στην κατάργηση του δώρου των Χριστουγέννων προς τους συνταξιούχους με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει απόφαση για τη χορήγησή του», συνεχίζει η ΑΔΕΔΥ, τονίζοντας πως «είναι φανερό ότι και τα νέα επώδυνα μέτρα όπως η μείωση του μερίσματος, η αύξηση των κρατήσεων κλπ θα επιχειρηθεί να προωθηθούν αποσπασματικά για τον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και των συνταξιούχων και τον περιορισμό των αντιδράσεων».
Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι «για την κατάσταση του Μ.Τ.Π.Υ. και τα ελλείμματα που παρουσιάζει δεν έχουν καμία ευθύνη οι ασφαλισμένοι αλλά η καταλήστευση των αποθεματικών του από τις Τράπεζες και το Χρηματιστήριο, η αλλαγή της σχέσης εν ενεργεία - συνταξιούχων εξαιτίας των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, των ιδιωτικοποιήσεων και του παγώματος των προσλήψεων, η ανασφάλεια και η αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων, οι πολιτικές του μνημονίου, η επιβάρυνση του Ταμείου για την κάλυψη εισοδηματικών κρατικών, κυβερνητικών πολιτικών (χορήγηση επιπλέον μερίσματος για την ενίσχυση συνταξιούχων κτλ) αλλά και από πολιτικές που ακολούθησε το Κράτος για «εθνικούς λόγους» έναντι άλλων χωρών (οικόπεδο Αμερικάνικης Πρεσβείας κτλ)».
Η διοίκηση του επικουρικού ταμείου είχε ζητήσει πρόσφατα την κατάργηση των επιδομάτων που αντιστοιχούν στα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και την μείωση του μερίσματος από 10% έως 35%.
Στο μετοχικό ταμείο μετέχουν υποχρεωτικά όλοι οι δόκιμοι και μόνιμοι πολιτικοί υπάλληλοι των Υπουργείων και της Βουλής. Επίσης μετέχει το προσωπικό, διοικητικό και στρατιωτικό, του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και το πολιτικό προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί που έχουν υπαχθεί στα ασφαλιστικά ταμεία της πρώην Αστυνομίας Πόλεων.

Δημοσιεύτηκε στις 24 Δεκεμβρίου, 2010


Σχόλια

pellanet facebook

Ροή Ειδήσεων

13:11 - ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΓΑΒΑΛΙΩΤΙΣΣΑ

13:09 - Αυγενάκης για την παγκόσμια ημέρα Βιοποικιλότητας: Στόχος μας η προστασία των τοπικών οικοσυστημάτων και η διασφάλιση της τροφικής επάρκειας

13:07 - 25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

13:03 - ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (1-20 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

13:02 - Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στην αυριανή παρουσίαση της βραβευμένης εικαστικής εγκατάστασης «Spectators in a Ghost City»

12:59 - Ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στη Φλώρινα

12:52 - Θρησκευτικές εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γιαννιτσών – Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Κρώμνη

12:50 - Δήμος Δίου-Ολύμπου: Επετειακές εκδηλώσεις στη Νέα Έφεσο προς τιμήν της Α.Θ. Παναγιότητος Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου με θέμα «Είκοσι έτη συναντήσεων & συμπροσευχών στις εκκλησίες των Αλησμόνητων Πατρίδων»

12:47 - Καλεντάρι αγώνων Δημοτικών σχολείων

09:00 - ΔΕΥΑΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΔΑΙΑ